DR siger farvel til 38 – ni er DJ’ere

Der har i dag været 'sindedag' i DR på grund af indførelse af robotstudier og omlægninger af kanalerne. Ni har taget en frivillig fratrædelse eller fået besked om, at ledelsen vil fyre dem 

Der har i dag været 'sindedag' i DR på grund af indførelse af robotstudier og omlægninger af kanalerne. Ni har taget en frivillig fratrædelse eller fået besked om, at ledelsen vil fyre dem 

Som led i en større afskedigelsesrunde, der berører 38 medarbejdere, har ni DJ-medlemmer i dag taget imod en frivillig fratrædelse eller fået at vide, at de er sindet – det vil sige, at ledelsen har varslet, at de bliver fyret.

På Regionalen i Næstved betyder nedlæggelsen af redaktionen i Holbæk, at to er sindet, og to har taget en fratrædelse. I DR Nyheder har to taget en fratrædelse, og tre er blevet sindet.

Fællestillidsmand for DJ-medlemmerne Anne Serlev siger, at hun er glad for, at det lykkedes at forhandle antallet af medarbejdere ned.

»Det har stået på længe, og vi startede med et meget højere tal.«

Afskedigelserne finder sted, selv om DR har overskud.

»Det er jo svært at forklare folk, at vi har sorte tal, men skal fyre alligevel. Det er problematisk,« siger Anne Serlev.

Forklaringen er, at medarbejderne ifølge ledelsen bliver overflødige som følge af omstruktureringer i huset. Blandt andet skal der indføres flere robotkameraer, og det rammer tre programteknikere.
Anne Serlev ser frem til, at DR og Journalistgruppen har lavet en aftale om, at medarbejdernes kompetenceudvikling skal formaliseres, så medarbejdere ikke pludselig får at vide, at de mangler de rigtige kvalifikationer.

»Vi er trådt ind i et samarbejde, hvor vi kan afdække og udvikle kompetencer og mus-samtaler, så man ikke fyrer folk, uden at de i forvejen har fået at vide, hvad man forventede af dem. Vi skal have uddannet folk, så de ikke bliver fyret, fordi man laver omstruktureringer i huset.«

Medarbejderne vil blive tilbudt en samtale hos rådgiverne hos DJ Uddannelse og Karriere.

"Det er hårdt at være i en situation, hvor vi skal afskedige medarbejdere, men hvis DR fortsat skal sikre en konkurrencedygtig teknologi og produktion, skal vi styrke effektiviteten, også selv om det indebærer, at vi skal sige farvel til en række dygtige medarbejdere. Vi har arbejdet helt til det sidste for at finde andre løsninger, som for eksempel fratrædelsesordninger og omplaceringer, og jeg er trods alt godt tilfreds med, at vi har kunnet begrænse antallet af planlagte afskedigelser i forhold til dét, vi forventede i november," siger Elisabeth Geday, der er DR's direktør for Kommunikation og HR, i en pressemeddelelse.

3 Kommentarer

Marc Gregersen
6. MARTS 2013
Jeg synes det er lidt noget
Jeg synes det er lidt noget skidt det der med at DR har fyret så mange medarbejdere. Også det med p4 NordvestSjælland. Når redaktionen i Holbæk er lukket, så bliver medarbejderne på regionalen i Nestved da stressede skulle man da mene. Der er ikke længere nogen i Holbæk til at gøre noget af arbejdet. Nu sidder Nestved med hele skidtet, og det synes jeg ikke må ske over for lytterne. Det er meningen på en arbejdsplads, at medarbejderne skal have det godt, og det har man ikke, hvis man er stresset. Jeg lyttede meget til p4 NordvestSjælland, jeg syntes det var godt, at nyhedsdækningen dækkede så godt som den gjorde i NordvestSjælland. Jeg bor godt nok i Slagelse, men der kan vi også tage Skamlebæksenderen. Heldigvis har DR da beholdt frekvensen 92,0MHZ, og det var godt, for ellers havde Kalundborg Odsherred og Holbæk kommune ikke haft andet end en meget dårlig nestvedsender, som suser af H til i de førnevnte kommuner. Det sjove er bare, at når jeg stiller min radio på 92,0, skriver den stadig DRP4 NVSJ, som den gjorde da P4 NVSjælland stadig eksisterede. Et par dage efter at NVSjælland lukkede, stod der: DRP4 SJL, som der også står på Nestvedsenderen. Så jeg vil bare gerne vide: Er den lukket , eller er den ikke?
Henning Jensen
13. DECEMBER 2012
Re: DR siger farvel til 38 - ni er DJ'ere
"Sjovt" nok var de tre fyrede i DR nyheder på 58+, og 14 dage tidligere blev to på 60 flyttet fra Nyhederne til DR Medieproduktion. 
Henrik Hansen
11. DECEMBER 2012
Re: DR siger farvel til 38 - ni er DJ'ere
Desværre ændre det vel ikke på, at Danmarks Radio stadig vil være regeringens talerør betalt via tvangsinddrevne skatter.