DR sender 150 mand til Roskilde

Danmarks Radio dækker Roskilde Festival massivt med 150 mediefolk på tv, radio og net. Det handler om meget mere end musik, lyder det fra DR. Skævvridning, mener musikeren Keld Heick.

Danmarks Radio dækker Roskilde Festival massivt med 150 mediefolk på tv, radio og net. Det handler om meget mere end musik, lyder det fra DR. Skævvridning, mener musikeren Keld Heick.

Når Roskilde Festival går i gang om to uger, vil der være omkring 2000 danske journalister på arbejde. 150 af dem er fra Danmarks Radio, som dermed er det medie, der er suverænt mest massivt til stede på festivalen.

»Der findes ikke andre kulturbegivenheder i Europa, der kan matche Roskilde. Der findes ikke noget, der skaber så mange historier,« siger Ann Lykke Davidsen, musikredaktør på DR Medier til Journalisten.dk.

DR sender blandt andet daglige programmer og live-koncerter på P3, fire dokumentarudsendelser på P1, reportage og musikudsendelser på DR 1 og DR 2, og TV-Avisen laver nyheder fra festivalen.

Er der andre begivenheder, som DR dækker lige så massivt?

»Der er jeg dig svar skyldig, for vi har simpelthen ikke tal på, hvor mange folk vi har til at dække forskellige kulturbegivenheder. For eksempel Melodi Grand Prix: Der er flere hundrede mennesker, der har en finger med i spillet, men vi har ikke tal på hvor mange,« siger Ann Lykke Davidsen.

Men musikeren Keld Heick synes, at Roskilde-dækningen er udtryk for en forkert prioritering hos DR. Han understreger, at der ikke er noget galt i mediernes massive dækning af Roskilde Festival generelt.

»Det ulykkelige er bare, hvis det sker på bekostning af de musikgenrer, som festivalen ikke beskæftiger sig med. Her synes jeg, at specielt Danmarks Radio har en forpligtelse, fordi det er en public service-station. Det virker, som om der er en skævvridning, hvor man gerne imødekommer ungdommens ønsker, mens man totalt overser de ældre generationers krav,« siger Keld Heick.

Det er de dybt uenige i hos DR. Da Keld Heick kritiserer prioriteringen generelt, er det chefredaktør for musik, Ole Mølgaard, der svarer på kritikken.

»De to ting har intet med hinanden at gøre. Roskilde Festival er meget mere end musik, det er et af Danmarks største kulturarrangementer. Jeg synes, det er ærgerligt, at Keld Heick bruger denne her begivenhed som løftestang for sin kritik,« siger Ole Mølgaard.

Hvorfor er der 2000 danske journalister på Roskilde Festival?
Læs artiklen "Verdens vigtigste fest".