DR sender 150 mand til Roskilde

Danmarks Radio dækker Roskilde Festival massivt med 150 mediefolk på tv, radio og net. Det handler om meget mere end musik, lyder det fra DR. Skævvridning, mener musikeren Keld Heick.

Danmarks Radio dækker Roskilde Festival massivt med 150 mediefolk på tv, radio og net. Det handler om meget mere end musik, lyder det fra DR. Skævvridning, mener musikeren Keld Heick.

Når Roskilde Festival går i gang om to uger, vil der være omkring 2000 danske journalister på arbejde. 150 af dem er fra Danmarks Radio, som dermed er det medie, der er suverænt mest massivt til stede på festivalen.

»Der findes ikke andre kulturbegivenheder i Europa, der kan matche Roskilde. Der findes ikke noget, der skaber så mange historier,« siger Ann Lykke Davidsen, musikredaktør på DR Medier til Journalisten.dk.

DR sender blandt andet daglige programmer og live-koncerter på P3, fire dokumentarudsendelser på P1, reportage og musikudsendelser på DR 1 og DR 2, og TV-Avisen laver nyheder fra festivalen.

Er der andre begivenheder, som DR dækker lige så massivt?

»Der er jeg dig svar skyldig, for vi har simpelthen ikke tal på, hvor mange folk vi har til at dække forskellige kulturbegivenheder. For eksempel Melodi Grand Prix: Der er flere hundrede mennesker, der har en finger med i spillet, men vi har ikke tal på hvor mange,« siger Ann Lykke Davidsen.

Men musikeren Keld Heick synes, at Roskilde-dækningen er udtryk for en forkert prioritering hos DR. Han understreger, at der ikke er noget galt i mediernes massive dækning af Roskilde Festival generelt.

»Det ulykkelige er bare, hvis det sker på bekostning af de musikgenrer, som festivalen ikke beskæftiger sig med. Her synes jeg, at specielt Danmarks Radio har en forpligtelse, fordi det er en public service-station. Det virker, som om der er en skævvridning, hvor man gerne imødekommer ungdommens ønsker, mens man totalt overser de ældre generationers krav,« siger Keld Heick.

Det er de dybt uenige i hos DR. Da Keld Heick kritiserer prioriteringen generelt, er det chefredaktør for musik, Ole Mølgaard, der svarer på kritikken.

»De to ting har intet med hinanden at gøre. Roskilde Festival er meget mere end musik, det er et af Danmarks største kulturarrangementer. Jeg synes, det er ærgerligt, at Keld Heick bruger denne her begivenhed som løftestang for sin kritik,« siger Ole Mølgaard.

Hvorfor er der 2000 danske journalister på Roskilde Festival?
Læs artiklen "Verdens vigtigste fest".

2 Kommentarer

Martin Blom Hansen
17. JUNI 2009
Re: DR sender 150 mand til Roskilde

Det er ikke en nyhed, at danske medier sender massivt mange journalister til Roskilde Festivalen. Til gengæld er det i år nyt, at Roskilde Festival opkræver 400 kroner i gebyr pr. medieakkreditering. Det giver for DR's vedkommende en udgift på 60.000 kr.  -  og en tilsvarende indtægt for festivalen. En ganske interessant form for avanceret kulturstøtte:-) Hvis et medie skal opnå akkreditering til Roskilde, skal man indsende dokumentation til festivalen over, hvordan man har dækket festivalen. Fair nok. Hvis én medarbejder fra et lille medie for eksempel skal gøre sig fortjent til en akkreditering igen i 2010 ved - lad os sige -  at have bedrevet én til to daglige anmeldelser/reportager i 2009, så må man som DR-forbruger forvente en sand Roskilde-rus på sendefladen, hvis DR skal have 150 mand af sted igen næste år.  Som musikjournalist må man så til gengæld undre sig over konformiteten i de redaktionelle beslutninger på DR. Jeg har et forslag til DR: Lav en ti procents pulje og send 15 medarbejdere til for eksempel Tønder Festivalen, Copenhagen Jazzfestival, Århus Internationale Jazzfestival eller andre festivaler med musikalsk mangfoldighed og andre former for kulturelle udtryk. Det vil være sand public service - og de festivaler tager ikke penge for en akkreditering:-)

bent hansen
17. JUNI 2009
Re: DR sender 150 mand til Roskilde

i al almindelighed er DRs dækning af festivaller ulidelig. Hvis folk er interesseret i at deltage i en festival køber de en billet og drager afsted til det sociale sammenværd, som ikke kan omsætters til lydbilleder for andre en dem der i forvejen er til den pågældende festival. At DR dækker roskilde med 150 kvinder/mænd er bare endnu et udtryk for DRs manglende public service forankring. OK naturligvis skal der fortælles journalistisk om roskilde, men 150, er for mit vedkommende bare med til at jeg gider ikke hører DR de dage.