Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:25 27.10.2021 Anna Sol Jørgensen

DR sætter flere initiativer i søen for at spille endnu flere kvindelige kunstnere

10 måneder inde i forløbet med projektet ’Kvinder i musikken’ kan DR måle en stigning i repræsentationen af kvindelige kunstnere i husets musikindhold.

Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

I 2019 kom kun 18 procent af musikindholdet på DR’s kanaler fra kvindelige kunstnere. I 2020 var det 20 procent, mens det i de første 10 måneder af 2021 er steget til 26 procent.

For kunstnere, der består af blandende bands med kvindelige artister, er tallet steget fra 35 procent i 2019 til 41 procent.

Og det er en tendens, der skal fortsætte, lyder det i DR’s pressemeddelelse.

”Vi er meget bevidste om, at DR spiller en stor rolle i det musikalske økosystem i Danmark og dermed også en stor rolle for at forbedre repræsentationen af kvinder i musikken. Det arbejde er vi nu gået i gang med,” siger ledende redaktionschef i DR Debat, Kultur og Musik Gustav Lützhøft.

DR har derfor sat flere initiativer i gang, men samtidig peger DR-chefen også på, at musikbranchen selv har et ansvar:

”For at øge den kvindelige repræsentation mere langsigtet kræver det samtidig, at der sker strukturelle forandringer i branchen, og derfor er jeg glad for, at vi allerede er i konstruktiv dialog med den øvrige musikbranche. Vi er alle sammen klar til at løfte i flok, men jeg vil gerne understrege, at der er tale om en lang proces, og vi er langtfra i mål,” siger Gustav Lützhøft.

SENESTE NYT

Flere nyheder