DR PROMOVERER THOMAS HELMIG

En intern e-mail fra musikledelsen til værterne på P3 truede med, at der ville »falde brænde ned,« hvis ikke værterne spillede en bestemt Thomas Helmig-sang. Ifølge mailen havde DR lovet pladeselskabet at promovere sangen. Ledelsen afviser nu, at der har været en sådan aftale.
En intern e-mail fra musikledelsen til værterne på P3 truede med, at der ville »falde brænde ned,« hvis ikke værterne spillede en bestemt Thomas Helmig-sang. Ifølge mailen havde DR lovet pladeselskabet at promovere sangen. Ledelsen afviser nu, at der har været en sådan aftale.

»Moonsilver er måske ikke en af Thomas Helmigs mest epokegørende sange, men der falder brænde ned, hvis du dropper den! Moonsilver er et vigtigt led i en deal, som P3´s musikredaktør har indgået med Helmigs pladeselskab.«
Sådan stod der blandt andet i en mail, som alle P3´s værter fik den 25. august. Mailen kom fra P3´s musiske ledelse, der var utilfreds med, at Thomas Helmig-sangen Moonsilver ikke blev spillet mere end 3-4 gange om ugen, selvom den lå i såkaldt A-rotation i musikstyringssystemet. Det betyder, at sangen normalt ville have 7-8 afspilninger om ugen.
At P3 skulle spille sangen for at tilfredsstille pladeselskabet fik dog værterne op af stolen.
»Vi ville gerne vide, om det var noget DR selv havde besluttet eller det var efter påvirkning udefra. For os er det vigtigt, at der er vandtætte skotter, så ingen andre end os bestemmer,« siger Ulrik Jensen, vært på Hovedkvarteret.
Radiodirektør Leif Lønsmann afviser, at DR har lovet pladeselskabet at promovere sangen.
»Mailen fik også mig til at spærre øjnene op, men vi har ikke lovet pladeselskabet at spille den sang. Der er en mellemregning i mailen, der mangler.«
Den mellemregning som Leif Lønsmann henviser til, er, at DR har forpligtet sig til at lægge Thomas Helmig i såkaldt A-rotation. Men det er ikke sket efter aftale med pladeselskabet.
»Det er et led i en større aftale med spillesteder rundt om i landet. Vi sender en koncertrække, Trax, med danske musikere, og vi har så aftalt med spillestederne, at vi i ugerne op til skal sikre fokus på programmet, spillestedet og musikerne, så de promoveres i hele programfladen. Men beslutningen om at spille Moonsilver er DR´s egen,« siger Leif Lønsmann.
– Men der står direkte i mailen, at I har en aftale med Helmigs pladeselskab om at spille denne specifikke sang. Det er da svært at misforstå?
»Ja, men det passer altså ikke. Vi har kun lavet en aftale med pladeselskabet om at købe radiorettighederne til koncerten,« siger Leif Lønsmann.
Det var musikredaktør på P3, Morten Pankoke, der ønskede, at det skulle indskærpes over for værterne, at sangen skulle spilles.
– I mailen opfordres værterne til at spille »Moonsilver«, selvom I samtidig skriver, at den ikke er en af Helmigs bedste sange. Hvis det ikke var for at gøre pladeselskabet glade, hvorfor så?«
»Det gjorde vi, fordi det var den seneste single fra Thomas Helmigs nyeste plade. Og vi skal også spille dansk musik, selvom det ikke nødvendigvis er det bedste,« siger Morten Pankoke.
– I mailen står også, at værterne skal spille sangen, for at DR ikke skal virke uvederhæftige over for de eksterne samarbejdspartnere. Hvem er det?
»Det er spillestederne, som vi har indgået den aftale med. Og hele den her koncertrække er en del af et større projekt, der går ud på at sikre dansk musik og musikliv,« siger Morten Pankoke.
Leif Lønsmann kan ikke se, at der er noget galt i at love spillestederne, at musikerne bliver promoveret.
»Vi er selv medarrangører, så det er vel meget naturligt. Men jeg vil gerne understrege, at det er DR, der bestemmer hvilke plader, der skal spilles og hvor ofte.«
Ifølge Dagbladet Information har Daniel Vangsgård fra Thomas Helmigs pladeselskab BMG talt med musikredaktør Morten Pankoke for at høre, hvorfor Moonsilver ikke fik den airplay, som den burde, når den lå i »hot rotation«. Pankoke afviser at have talt med Daniel Vangsgård.

0 Kommentarer