Korrespondenter

DR opruster i Kina – mellemøstkorrespondent kommer hjem

”Alt, hvad der foregår i Kina, er vigtigt,” lyder forklaringen fra DR’s udlandschef

Der er lagt op til ændringer i DR’s korps af korrespondenter ude i verden, når Kina-korrespondent Philip Khokhar snart forlader landet.

Det fortæller DR’s udlandschef, Niels Kvale, efter at Philip Khokhar tidligere i dag skrev på Twitter, at han rykker til Istanbul for at blive DR’s nye Mellemøst- og Sydøstasien-korrespondent.

Her afløser han Michael S. Lund, der efter eget ønske vender hjem til Danmark. Hvad han præcist skal lave fremover, er endnu ikke afklaret.

”Fremover vil både Puk Damsgård og Philip Khokhar være korrespondenterne i Mellemøsten. Men vi har trukket lidt i geografien, fordi vi har et klart ønske om også at have et godt blik for situationen og udviklingen i Afghanistan under Taliban, ligesom vi også gerne vil bruge Philips viden om for eksempel Thailand, Indien og Pakistan,” siger Niels Kvale.

En ny Philip i Kina

Hvem der skal overtage den ledige post som korrespondent i Kina, står endnu ikke klart. Stillingen vil blive slået op i den nærmeste fremtid, fortæller Niels Kvale.

”Men ved siden af det har vi ansat Philip Roin som Kina-reporter med base i Shanghai, fordi vi har ønsket at styrke og opruste vores dækning af Kina og tilstedeværelse i Kina,” siger han.

Ifølge udlandschefen sker oprustningen, fordi Kina på alle leder og kanter spiller en af hovedrollerne internationalt.

”Alt, hvad der foregår i Kina, er vigtigt. Men det er nogle gange svært at få dækket uden tilstedeværelse i landet, fordi det kræver stort kendskab og stor nysgerrighed. Og den opgave vil vi gerne løfte,” siger Niels Kvale.

Har savnet kinesiske case-personer

Philip Roin, der er uddannet journalist og har studeret økonomi og kinesisk i Beijing, har allerede boet i Kina i en årrække.

Da Journalisten i 2020 beskrev, hvordan DR’s Philip Khokhar de seneste år har været den eneste fastansatte korrespondent for et dansk medie bosat i Kina, var Philip Roin én af kritikerne af den prioritering.

”Jeg kan simpelthen ikke huske, hvornår jeg sidst har set et dansk dagblad tale med en kinesisk case-person,” sagde han dengang og tilføjede:

”Jeg vil påstå, at der er flere historier bare her i min boligblok i Kina, end der er på en gang på Christiansborg en tilfældig dag.”

Philip Roin begyndte at arbejde for DR 1. marts.

0 Kommentarer