DR og TV 2: Vi kom først med rokade

De politiske redaktører på DR og TV 2 mener begge, at netop deres redaktion i går kom først med at sætte navne på de nye ministre i regeringen. Begge ramte også ved siden af  

»DR var først med det hele, dog ikke med Holger, ham fik vi et par minutter senere.«

Sådan siger politisk redaktør Uffe Tang om DR Nyheders dækning af ministerrokaden i går aftes.

TV 2's politiske redaktør, Anders Langballe, er uenig.

»Jeg deler ikke Uffes udlægning. Vi kom først. Det gør NEWS. DR var først med Dan Jørgensen, og det var vist det,« siger Anders Langballe.

I går aftes var der ikke kun hektisk aktivitet i Statsministeriet, hvor Helle Thorning-Schmidt skulle sætte et nyt ministerhold. De politiske journalister på borgen var også i kapløb om at komme først med navnene på de nye ministre. Spøger man de politiske redaktører på TV 2 og DR, mener de selv, at de vandt.

Anders Langballe hæfter sig ved, at både dr.dk og Ritzau i rokadeforløbet citerede TV2 News, for at Villy Søvndal trak sig.

»Det glæder mig, at de gjorde,« siger han.

Her dagen efter hersker der imidlertid tvivl om, hvem der kom først. Og det handler om, at det gik så hurtigt, fortæller Anders Langballe.

»Men for seerne tror jeg det er vigtigt, at de føler, at de får nyhederne så hurtigt som muligt,« fortæller han.

Uffe Tang siger, at Christiansborg er et af mediebranchens mest kompetitive steder, og for brugerne kan selv få minutter gøre en forskel. Det gør journalistikken på Christiansborg til en særlig disciplin.

»Intet sted går man så meget efter de samme historier. Vi er i konkurrence med hinanden på en helt anden måde end tidligere, hvor det var Ritzaus domæne. Det ville være helt ude af trit med tiden at melde sig ud af det. Som nyhedsmedie er det vores opfattelse, at få minutter er vigtige,« siger Uffe Tang.

I går gik det imidlertid også for hurtigt for både DR og TV 2.

(Screendump fra dr.dk)

I nogle minutter stod der i en forsidehenvisning på dr.dk, at DR erfarede, at Holger K. Nielsen skulle være justitsminister. Men det var ikke, fordi DR havde fået forkerte efterretninger, siger Uffe Tang.

»Det var en fejl i kampens hede, hvor den person, der skulle lægge historien på nettet, skrev forkert ministerium. Vi vidste godt, at Holger skulle være udenrigsminister. Det var uheldigt, men den stod der heldigvis ikke så længe,« forklarer han.

TV 2 ramte også ved siden af, da Pia Olsen Dyhr blev udnævnt til skatteminister.

»Det var heldigvis kun i få minutter, at vi havde den fejl. Men det er selvfølgelig skidt, at den slags sker på en sådan aften,« siger Anders Langballe.

(Præcisering kl 12.22: I en tidligere version fremgik det, at dr.dk slettede artiklen om Holger K. Nielsen. Det var forsidehenvisningen, der blev slettet. Artiklen var der ikke fejl i, oplyser DR.)

3 Kommentarer

Anonymous
18. DECEMBER 2013
ka være, at det kun er
ka være, at det kun er pressens egne news-onanister, der går op i hvem, der kommer først!
Karen Lumholt
12. DECEMBER 2013
Enig!
Enig!
Lennart Poulsen
12. DECEMBER 2013
Det, som journalisterne
Det, som journalisterne glemmer, er, at det udelukkende er dem selv og deres chefer, der ser vigtigheden i at komme først.
Langt størstedelen af læserne er fløjtende ligeglade med, om de får den seneste update på Helles selfie klokken 11.15 eller 11.17.
På samme måde er det suverænt vigtigste i forbindelse med ministerrokaden ikke, hvorvidt man kan nævne en minister 20 sekunder inden sin konkurrent - det er, at det er den korrekte minister, der bliver udråbt.
Der svigtede både DR og TV2 - men så kan de jo passende kæmpe om, hvem der først fik rettet fejlen også, når nu hurtighed er det vigtigste nyhedskriterium.