DR og TV 2 i IT-kapløb

Mens TV 2 overhovedet ikke har været på nettet, men i årevis blot har kunnet se på, at DR Online har høstet priser og anerkendelse for deres elektroniske nyheder, hvor man efterhånden både kan se TV-Aviser og høre de seneste radionyheder - også de regionale - så skulle det endelig være. TV 2 går på nettet dette efterår.

Mens TV 2 overhovedet ikke har været på nettet, men i årevis blot har kunnet se på, at DR Online har høstet priser og anerkendelse for deres elektroniske nyheder, hvor man efterhånden både kan se TV-Aviser og høre de seneste radionyheder – også de regionale – så skulle det endelig være. TV 2 går på nettet dette efterår.
Men, mens man i Odense holder kortene tæt til kroppen om, præcis hvornår stationens efterårs bebudede online-udgave kommer i luften – og ikke mindst hvad stationen vil diske op med på nyhedssiden, har DRs nytiltrådte nyhedsdirektør, Lisbeth Knudsen, sat turbo på DR Online og præsenterer i løbet af denne måned en ny selvstændig nyhedstjeneste på nettet. Meget tyder på, at forspringet til TV 2 skal bevares.
Fremover vil en særlig online-redaktion genudnytte og omredigere DRs nyhedsstof til en særlig net-journalistik, der hele tiden opdateres. Enkelte historier vil blive teaset, før de har været sendt i TV-Avisen. Desuden vil brugerne kunne gå ind og søge på særlige interesseområder – for eksempel ‘Kosovo' – og få de seneste nyheder på tekst, lyd eller billede.
»Jeg har prioriteret det højt at få projektet hurtigt ud, fordi det er et godt eksempel på, hvordan vi får det optimale ud af vores samlede nyhedsproduktion – uanset hvilket medie, nyheden er lavet til,« siger Lisbeth Knudsen. »Samtidig viser det, hvordan radio, tv og tekst-tv skal spille sammen med IT-mediet.«
Hos TV 2 er meldingerne meget sparsomme, »af hensyn til konkurrenceforhold«, men deres chef for internet og tekst-tv, Christian Peytz, oplyser, at TV 2 ud over de almindelige nyheder og sportsnyheder i høj grad vil satse på interaktivitet mellem brugerne og mediet.

0 Kommentarer