DR og TV 2 forsvarer dækningen af snevejret

Weekendens snevejr fik ikke mere opmærksomhed, end hvad godt er. Det siger nyhedschefer fra DR og TV 2. »Det er også en historie, hvis man kan sige ”det er faktisk ikke så slemt lige nu”, siger Ulrik Haagerup fra DR

Weekendens snevejr fik ikke mere opmærksomhed, end hvad godt er. Det siger nyhedschefer fra DR og TV 2. »Det er også en historie, hvis man kan sige ”det er faktisk ikke så slemt lige nu”, siger Ulrik Haagerup fra DR»Der var ikke den snedrive, der ikke er blevet sendt live fjernsyn fra denne søndag i december,« sagde Jesper Larsen i går som vært på Deadline på DR 2. Udsendelsen afsluttedes med et sammenklip af tv’s snedækning, hvor flere live-reportere hverken kunne vise sne eller storm.

 
Der er dog intet i vejen for at give opmærksomhed til snevejr i december, lyder det fra Mikkel Hertz og Ulrik Haagerup.

»Når vejret er, som det har været i weekenden, så skal vi selvfølgelig dække det fyldigt,« siger kanalchef for TV2 News Mikkel Hertz til journalisten.dk.
 
Han mener, at snevejret er rykket op i dagsordenen, fordi det er en fællesnævner for danskerne.
»Det er vedkommende, det er nært. Det er noget, alle mærker,« siger Mikkel Hertz.

Og så gør det ikke noget, at der ikke sker så meget, for det er også en nyhed, siger Ulrik Haagerup, der er direktør for DR Nyheder.
 
»Vi skal jo heller ikke overdramatisere, så det er også en historie, hvis man kan sige ”det er faktisk ikke så slemt lige nu”, eller at det endnu ikke er begyndt,« siger Ulrik Haagerup.

Journalist og forfatter Morten Sabroe har skrevet en vejrreportage, hvor han lægger sarkastisk distance til nyhedernes prioritering og iscenesættelse af det danske vintervejr.
 
Ulrik Haagerup mener dog ikke, at DR har overdramatiseret vejrfænomenet, og hvis man skal forklare dækningen ud fra nyhedskriterierne, så er det relevansen, der er afgørende.

»Det betyder noget for vores hverdag: Hvor tidligt skal vi stå op for at nå på arbejde? Skal vi tage forholdsregler, eller kan vi gøre, som vi plejer?,« siger Ulrik Haagerup.

Det er også derfor, at det er relevant for DR at sætte en journalist til at dække vejret live.

»Det gør vi, fordi det giver en anden fornemmelse og oplevelse, hvis man er ude i vejret, så man som seer bliver taget med ind i det og selv kan se, hvordan situationen er,« siger Ulrik Haagerup.