DR og TV 2 forsvarer dækningen af snevejret

Weekendens snevejr fik ikke mere opmærksomhed, end hvad godt er. Det siger nyhedschefer fra DR og TV 2. »Det er også en historie, hvis man kan sige ”det er faktisk ikke så slemt lige nu”, siger Ulrik Haagerup fra DR

Weekendens snevejr fik ikke mere opmærksomhed, end hvad godt er. Det siger nyhedschefer fra DR og TV 2. »Det er også en historie, hvis man kan sige ”det er faktisk ikke så slemt lige nu”, siger Ulrik Haagerup fra DR»Der var ikke den snedrive, der ikke er blevet sendt live fjernsyn fra denne søndag i december,« sagde Jesper Larsen i går som vært på Deadline på DR 2. Udsendelsen afsluttedes med et sammenklip af tv’s snedækning, hvor flere live-reportere hverken kunne vise sne eller storm.

 
Der er dog intet i vejen for at give opmærksomhed til snevejr i december, lyder det fra Mikkel Hertz og Ulrik Haagerup.

»Når vejret er, som det har været i weekenden, så skal vi selvfølgelig dække det fyldigt,« siger kanalchef for TV2 News Mikkel Hertz til journalisten.dk.
 
Han mener, at snevejret er rykket op i dagsordenen, fordi det er en fællesnævner for danskerne.
»Det er vedkommende, det er nært. Det er noget, alle mærker,« siger Mikkel Hertz.

Og så gør det ikke noget, at der ikke sker så meget, for det er også en nyhed, siger Ulrik Haagerup, der er direktør for DR Nyheder.
 
»Vi skal jo heller ikke overdramatisere, så det er også en historie, hvis man kan sige ”det er faktisk ikke så slemt lige nu”, eller at det endnu ikke er begyndt,« siger Ulrik Haagerup.

Journalist og forfatter Morten Sabroe har skrevet en vejrreportage, hvor han lægger sarkastisk distance til nyhedernes prioritering og iscenesættelse af det danske vintervejr.
 
Ulrik Haagerup mener dog ikke, at DR har overdramatiseret vejrfænomenet, og hvis man skal forklare dækningen ud fra nyhedskriterierne, så er det relevansen, der er afgørende.

»Det betyder noget for vores hverdag: Hvor tidligt skal vi stå op for at nå på arbejde? Skal vi tage forholdsregler, eller kan vi gøre, som vi plejer?,« siger Ulrik Haagerup.

Det er også derfor, at det er relevant for DR at sætte en journalist til at dække vejret live.

»Det gør vi, fordi det giver en anden fornemmelse og oplevelse, hvis man er ude i vejret, så man som seer bliver taget med ind i det og selv kan se, hvordan situationen er,« siger Ulrik Haagerup.

5 Kommentarer

Per Meinertsen
10. DECEMBER 2012
Re: DR og TV 2 forsvarer dækningen af snevejret

– men Monty Python er nu stadigvæk de sjoveste!

Luci Smith
10. DECEMBER 2012
Re: DR og TV 2 forsvarer dækningen af snevejret
De samme folk, der brokker sig over, at man fortæller om snevejret er dem, det kører galt for. Efter min mening,  er det Public Service at gør folk tydeligt opmærksomt på, at der er et vejrskifte. At vække folk på en decembermorgen med historier om snevejr og glatføre er prophylaxis.
Kurt Johansen
10. DECEMBER 2012
Re: DR og TV 2 forsvarer dækningen af snevejret

'Og så gør det ikke noget, at der ikke sker så meget, for det er også en nyhed, siger Ulrik Haagerup, der er direktør for DR Nyheder.
 »Vi skal jo heller ikke overdramatisere, så det er også en historie, hvis man kan sige ”det er faktisk ikke så slemt lige nu”, eller at det endnu ikke er begyndt,« siger Ulrik Haagerup.'

Det er jo ren Monty Python :-) 

 

Bjarne Jensen
10. DECEMBER 2012
Re: DR og TV 2 forsvarer dækningen af snevejret
Det er helt fair, at der er flere udbydere af vejrudsigter, i Danmark primært DMI og TV2 Vejrcenter. Så kan de have lidt forskellige data at bearbejde – og derudaf levere nogle mere eller mindre forskellige vejrudsigter.

Brugerne kan checke disse og derudfra vurdere, om det er noget, der betyder noget for vores hverdag, som Ulrik Haagerup er inde på.

Men hvordan pokker relativt normalt begavede journalister, redaktører og ansvarshavende kan mene, at det samlede danske mediebillede skal oversvømmes med historier, reportager og billeder om og af sne – bare fordi der falder lidt sne. Det er mig ubegribeligt!

Og da man sidst på søndagen var ved at løbe tør for breaking sne, så brillerede dr.dk med historien ”Snestorms-reporter: Jeg kunne ingenting se”. Nu satte man en journalist til, at skrive en historie om en journalist, der havde været ude i… ja, godt gættet, sneen. Det må man da kunne kalde selvsving.

I løbet af søndagen live bloggede bt.dk om sneen, det er sikkert vældigt bruger venligt – og vi kan live læse os til, om det betyder noget for vores hverdag. En overskrift, som virkelig breakede på bt.dk i går var ”Tre biler kørt i grøften på Sjælland”. Øh… vi lader den lige stå et øjeblik! Hvor mange biler tror I rent faktisk, der kører i grøften på en hel almindelig dag på Sjælland? Så er søndagens tre biler nok ikke så breaking news.

Lad os slutte af med DR nyhedsdirektør Ulrik Haagerups udtalelse: ”[…] så det er også en historie, hvis man kan sige ’det er faktisk ikke så slemt lige nu”, eller at det endnu ikke er begyndt”.

Det er da relevans på et højt plan!
Jens
10. DECEMBER 2012
Re: DR og TV 2 forsvarer dækningen af snevejret

Jo, selvfølgelig skal vintervejret dækkes, men lad være med at bruge de sædvanlige værktøjer.

 »Det betyder noget for vores hverdag: Hvor tidligt skal vi stå op for at nå på arbejde? Skal vi tage forholdsregler, eller kan vi gøre, som vi plejer?,« siger Ulrik Haagerup

Så lever dog varen og fortæl os, hvordan vejret/føret er. I stedet for konstant at overdrive (og dermed retfærdiggøre, at reporteren er taget ud i virkeligheden), skal I give nyttig information:

Fx: Hvordan ser bivejene ud? Hvordan ser hovedvejene ud? Hvordan ser motorvejene ud? Nå, motorvejene er fyldt med brun sæbe og overhalingssporet er lukket. Ok, det kan jeg forholde mig til - jeg kan godt køre 20 km på den måde, men jeg skal ikke prøve at krydse kongeriget.

Flere