DR og NRK uenige om muslimsk fællesbøn på tv

DR vil ikke umiddelbart følge eksemplet fra den norske tv-station NRK, der i går begyndte at sende muslimsk fællesbøn.

DR vil ikke umiddelbart følge eksemplet fra den norske tv-station NRK, der i går begyndte at sende muslimsk fællesbøn.

Den statsejede norske tv-station, NRK, sendte i går for første gang en muslimsk fællesbøn på tv. Ifølge DR TV's redaktør for tro og eksistens, Henrik Birck, skal danskerne dog ikke umiddelbart forvente noget lignende på DR.

»Det har vi ingen konkrete planer om,« siger Henrik Birck med henvisning til en fast ugentlig tv-transmitteret bøn.

DR har dog flere gange forsøgt sig med gudstjenester eller fællesbøn fra andre trosretninger end den protestantiske DR-kirke, som har 40 transmitterede gudstjenester årligt. DR-kirken ligger med et seergennemsnit på cirka 80.000, siger Henrik Birck og mener, at det er den trosretning, der kan tiltrække flest seere.

Henrik Birck kalder det norske tiltag interessant og vil følge med i, om det bliver en succes. DR TV har sendt flere muslimske udsendelser og har også enkelte gange sendt fællesbønner.

»Det kan vi godt gøre igen. Men hvis vi snakker om en fast ugentlig udsendelse, skal beslutningen nok vendes på flere ledelsesplaner,« siger Henrik Birck til Journalisten.dk.

Public Service-aftalen pålægger DR at sende religiøse udsendelser, men ifølge Henrik Birck siger den ikke noget om, hvilke trosretninger der skal forkyndes på tv-kanalen.

0 Kommentarer