DR og DJ nærmere hinanden

Forhandlinger om en ny overenskomst mellem DJ og DR er gået ind i en afgørende fase, hvor begge parter holder kortene tæt ind til kroppen. Men Dansk Journalistforbund melder om mildere vinde fra DRs forhandlingsgruppe.

"Der var et helt andet forhandlingsklima og en langt større vilje til at forhandle fra DRs side," siger formand for Journalistgruppen i DR, Bodil Rahbek, lige før redaktionens deadline onsdag 15. maj.

Efter forhandlinger til ud på natten og tidlige morgenmøder med tillidsfolkene i DR lyder Bodil Rahbek forhåbningsfuld. I den seneste tid har det ellers set ud til, at de 900 DR-journalister, som er omfattet af overenskomsten, ville ende i konflikt. Men DR-ledelsen har tilsyneladende droppet konfrontationskursen. Bodil Rahbek vil dog ikke fortælle, på hvilke konkrete områder ledelsen har givet sig.

– Har DRs forhandlere bedt jer om at holde mund?

"Nej, men vi er nu gået ind i en fase, hvor vi taler sammen. Alle punkter er i spil, derfor er det simpelthen ikke fornuftigt at melde noget ud," siger Bodil Rahbek.

Et andet tegn på ledelsens forhandlingsvilje er, ifølge Bodil Rahbek, at der er aftalt endnu et møde mellem DR og DJ. Det sidste møde skulle have fundet sted den 24. maj, men nu kommer der endnu et senere i maj.

 

0 Kommentarer