DR Nyheder skal spare 18 mio. kr.

Det er nu afgjort, hvordan besparelserne i DR på 70 mio. kroner skal fordeles. Alene DR Nyheder skal finde omkring 18 mio. kroner, erfarer Journalisten.dk. I denne uge ventes datoen for gennemførelsen af fyringerne annonceret. (opdateret)

Det er nu afgjort, hvordan besparelserne i DR på 70 mio. kroner skal fordeles. Alene DR Nyheder skal finde omkring 18 mio. kroner, erfarer Journalisten.dk. I denne uge ventes datoen for gennemførelsen af fyringerne annonceret. (opdateret)

Få uger før den store slagtedag i DR skal gennemføres, er omfanget af fyringerne nu for alvor ved at blive konkretiseret.  Chefer og tillidsfolk mødes i øjeblikket, og konsekvenserne er de ikke uenige om:
»Det er voldsomt. Og det vil virkelig være chokerende for mange,« siger en central DR-kilde, som Journalisten.dk har talt med mandag aften.
Hvor mange, der reelt skal afskediges, er endnu ikke afgjort. Det afhænger blandt andet af, hvor mange, der vælger – og får lov til – at tage en frivillig fratrædelse. Samt hvor mange af de såkaldte TBA-ansatte, tidsbegrænset ansatte, der ryger ud.
Konkret tales der om, at DR Nyheder skal spare op mod 20 mio. kr. Enkelte nævner 18 mio. kr., som det endelige beløb, hvortil en central DR-kilde siger til Journalisten.dk, at "Det er ikke forkert". 
I dag skrev B.T., at det betyder, at op mod 30 medarbejdere i DR Nyheder derfor risikerer en fyreseddel. Men "det passer ikke", siger flere kilder til Journalisten.dk og tilføjer, at B.T.'s tal er "alt for højt". 
Direktør for DR Nyheder Ulrik Haagerup ønsker ikke at kommentere nogen tal, men bekræfter blot det samlede sparemål for DR og siger dernæst:
»Også nyhedsområdet vil blive ramt. Men der er ikke sat tal på, hvor mange medarbejdere det drejer sig om. Ej heller er det afgjort, hvornår det bliver effektueret.«
Konkret skal DR spare 80 mio. kroner. Eller det vil sige i første omgang er det beløb reduceret til 70 mio. kroner, da det trækker ud med at få sendt FM4-frekvensen i udbud.
Som Journalisten.dk tidligere kunne fortælle, så fortsætter DR med P2 i fuldstændig uændret form frem til november 2011.
»Det betyder, at den del af spareplanen, der relaterer sig til P1 og P2 – ja, den vil først blive effektueret om et år,« siger en topchef i DR.  
  
En anden kilde påpeger dog, at besparelserne på 70 mio. kroner uundgåeligt kommer til at præge hele DR. Og ikke kun dem, der fyres.
»Det kommer også til at præge dem, der bliver tilbage. Det er jo ikke sådan, at DR skærer ned på produktionen. Der skal laves mere eller mindre det samme.« 
Samtidig oplyser en DR-kilde, at selve datoen for den forestående fyringsrunde – som er planlagt gennemført i starten af september – sandsynligvis vil blive offentliggjort senere i denne uge.
Generaldirektør Kenneth Plummer fortalte allerede i juni til Journalisten.dk, at Nyhederne på DR2 vil blive ramt af besparelserne
DR Nyheder beskæftiger i dag omkring 450 medarbejdere inden for alle funktioner. Heraf udgør journalister og AC-programmedarbejdere knap 300.

Besparelserne i DR er en udløber af medieforliget for 2011-2014 mellem VK-regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

0 Kommentarer