DR Nyheder skal nedlægge 6-8 stillinger

DR Nyheder skal nedlægge seks-otte stillinger i den store spareplan, som ledelsen i dag har præsenteret. Thomas Falbe er ny nyhedschef, erfarer Journalisten

DR Nyheder skal nedlægge mellem seks og otte stillinger. Det har medarbejderne fået at vide på et orienteringsmøde i dag.

Stillingsnedlæggelserne er en del af den store plan, som DR's ledelse i dag præsenterede for medarbejderne.

Planen skal blandt andet styrke DR digitalt, der skal være færre og bedre nyheder, kulturstoffet og fagredaktionerne styrkes, og der skal mere journalistik på P3.

Men for at opfylde ambitionerne har ledelsen meldt ud, at der skal findes cirka 100 mio. kr. i budgettet. Ledelsen har varslet en sparerunde, som skal skære 55-65 stillinger i DR.

DR forventer også at spare penge ved at droppe 'X Factor', ligesom der skal købes mindre udenlandsk indhold til DR3. Der er også sparet penge ved den overenskomst, som DR indgik med Dansk Journalistforbund tidligere på året, hvor medarbejderne accepterede en fastfrysning af lønnen i to år for at sikre færre fyringer i denne sparerunde, der har været varslet længe.

DR Nyheder gennemfører også flere ændringer, lød det fra nyhedsdirektør Sandy French, da hun præsenterede planerne for DR Nyheders medarbejdere.

'Magasinet Penge' lukkes, og det vil blive erstattet af et nyt ugentligt kulturmagasin, som DR1 indfører i nyhedstimen fra 2018.

Samtidig udnævnes Thomas Falbe, som i dag er redaktionschef, til ny nyhedschef.

DR's omlægning har allerede fået mange reaktioner fra medarbejderne. Fællestillidsmand Henrik Friis Vilmar kalder spareplanerne "ærgerlige", men glæder sig over ambitionerne om at styrke programindholdet.

Du kan læse mere om DR's plan her.

1 Kommentar

Rasmus Mark Pedersen
23. AUGUST 2017
Det er også planlagt at
Det er også planlagt at nedlægge mellem 6 og 8 stillinger i DR Danmark.