DR Nyheder får »et pænt tocifret millionbeløb«

Der følger en stor sum penge med flytningen af TV-Avisen på DR1, fortæller nyhedsdirektør Ulrik Haagerup. Han regner med at der skal ansættes flere journalister. Sundhed og privatøkonomi er blandt de nye fokuspunkter.

Der følger en stor sum penge med flytningen af TV-Avisen på DR1, fortæller nyhedsdirektør Ulrik Haagerup. Han regner med at der skal ansættes flere journalister. Sundhed og privatøkonomi er blandt de nye fokuspunkter.

Nyhedsorganisationen i DR får et økonomisk løft. Det fortæller nyhedsdirektør i DR Ulrik Haagerup, efter at DR har annonceret større ændringer på hovedkanalen DR1. Blandt andet skal TV Avisens sene 21-udgave rykkes til 21.30.

»Der er altid en risiko for at miste seere, når man gør noget nyt, men der er også en mulighed for at få flere. Med den tilskrivning der kommer til TV Avisen bliver den bestemt værd at vente en halv time længere på. Jeg kan ikke komme ind på konkrete tal, men der er tale om et pænt tocifret millionbeløb på årsbasis,« siger Ulrik Haagerup til Journalisten.dk

Han vil endnu ikke sige noget konkret om, hvad pengene skal bruges til, men han antyder kraftigt at, der skal ansættes flere journalister:

»Nu skal vi i første omgang analysere behovene, men det ville undre mig, hvis vi ikke skulle ud og finde nye talenter,« siger Ulrik Haagerup.

Han fortæller, at man ud over at styrke de klassiske områder som politik, udlandsdækning og samfundsøkonomi vil fokusere mere på stofområderne sundhed og privatøkonomi. TV Avisen klokken 21.30 kommer til at beholde sin gamle grundform med nyheder først og et magasinprogram efterfølgende. Derudover kommer der to korte nyhedsoverblik tidligere på dagen og en ekstra vejrudsigt.

Medieforsker Frands Mortensen fra Aalborg Universitet kan umiddelbart godt se fornuften i at rykke TV Avisen.

»DR nyheders største svaghed er overfor TV2 News, der har meget bedre tid til at komme i dybden med sagerne. Når DR rykker TV Avisen til 21.30 får halvanden times uafbrudte nyhedsprogrammer, hvis man tæller deadline med. Det kunne tænkes at de ville bruge det, til at komme dybere ind nogle sager, ligesom de gør det på News,« siger Frands Mortensen.

Ulrik Haagerup er enig i analysen.

»Det her er første del af en proces, hvor vi samtidig med, at vi styrker DR1, også styrker den dybdeborende og perspektiverende del af vores nyheder, som er meget vigtig. Den anden del handler om at styrke breaking news og live-dækningen, og den arbejder vi videre på,« siger Ulrik Haagerup til Journalisten.dk.

Han fortæller, at det nye tidspunkt ikke  har noget at gøre med TV2 Nyhedernes 22-udsendelse.

»Det er ikke en krigserklæring til nogen som helst. Det her er et løfte til danskerne om at vi vil forbedre vores nyhedsdækning både på form og indhold.«

Frands Mortensen fra Aalborg Universitet tror heller ikke, at beslutningen har særlig meget at gøre med TV2's konkurrerende nyhedsudsendelse.

»De to stationer konkurrerer ikke længere om de samme licenspenge, så det er ikke der, DR har deres fokus længere. Det er de interne forhold på DR, som der er blevet taget højde for med de her beslutninger,« siger Frands Mortensen.

0 Kommentarer