DR Nyheder-ansatte i skarp kritik af udflytning

"Vi er vrede og skuffede over jeres metoder, og vores tillid til DR-ledelsen er alvorligt svækket." Sådan lyder det i en fælles udtalelse fra medarbejderne i DR Nyheder, der mener, regningen for at udflytte fire redaktioner fra København til Aarhus og Aalborg vil "ramme medarbejderne i nakken som en boomerang"

DR vil flytte fire redaktioner og knap 150 medarbejdere fra København til Aarhus og Aalborg. Det har i dag vakt mange reaktioner her på journalisten.dk.

»Det var en mavepuster for alle her på DR Sporten,« lød det fra DR-journalist Jens Jacob Juulsager.

»Man kaster de berørte medarbejdere ud i en personlig krise,« har fællestillidsmand Henrik Friis Vilmar sagt.

»Meningen er, at vi skal sikre, at DR også i fremtiden er relevant for hele befolkningen,« har DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, fastslået.

Nu har medarbejderne på DR Nyheder også reageret. Det sker i en fælles udtalelse, som er sendt til Journalisten. Her slår medarbejderne en meget kritisk tone an.

”Den useriøse og rå facon, som dette sker på, forarger og ryster medarbejderne i DR Nyheder. Magen til symbolpolitisk handling smurt ind i managementfraser skal man ikke lede længe efter, men kan blot se tilbage på, hvordan DR tidligere har demonstreret ligegyldighed over for deres medarbejdere og de faglige organisationer, som ikke på noget tidspunkt er blevet taget med på råd,” indleder medarbejderne.

Udtalelsen er vedtaget på et fagligt møde tidligere i dag.

Medarbejderne kritiserer blandt andet ledelsen for at træffe sin beslutning for at tækkes politikerne på Christiansborg.

”Det er en pine for medarbejderne at skulle tåle, at denne symbolpolitiske handling, som efter vores mening dækker over en forhandlingsposition i forhold til det politiske niveau, skal pakkes ind i dødssyge fraser om kvalitetetsløft, nye OB vogne og studie på havnen.”

Du kan læse hele medarbejdernes udtalelse nederst i denne artikel.

Maria Rørbye Rønn afviser her til eftermiddag over for Journalisten, at der er tale om nogen form for politisk pres.
»Nej, denne plan er ikke lavet for at tækkes nogen politikere, men fordi vi har en ambition om at udvikle vores indhold,« sagde hun.

Maria Rørbye Rønn udtrykte desuden forståelse for det valg, medarbejderne står over for, når de skal vælge mellem at lade sig udflytte eller at være opsagt – medmindre man kan forhandle sig til en anden løsning for dem.

»Jeg håber, at rigtig mange af vores enormt dygtige medarbejdere vil overveje at flytte med. Men selvfølgelig har jeg forståelse for, at hver enkelt medarbejder bliver sat i en vanskelig situation, fordi man skal træffe et valg, som på mange måder er indgribende i ens liv. Det er en svær beslutning, som vi – sammen med de faglige organisationer – vil have fokus på at støtte alle medarbejdere i, uanset om de vælger at flytte eller ej,« sagde Maria Rørbye Rønn.

Du kan læse Journalistens interview med hende her.

 

UDTALELSE FRA MEDARBEJDERNE I DR NYHEDER

“Så lykkedes det – igen – DR-ledelsen , bogstavelig talt som en tyv i natten at rykke mindst 130 mennesker ud af deres ramme.

Den useriøse og rå facon, som dette sker på, forarger og ryster medarbejderne i DR Nyheder. Magen til symbolpolitisk handling smurt ind i managementfraser skal man ikke lede længe efter, men kan blot se tilbage på, hvordan DR tidligere har demonstreret ligegyldighed over for deres medarbejdere og de faglige organisationer, som ikke på noget tidspunkt er blevet taget med på råd.

Fyn er fin, og Jylland er et dejligt sted, men det er ikke relevant her. Huslån, børnehavepladser, koner, mænd og kærester, familie, netværk, musikforeninger og andre interesseklubber med meget mere giver DR-ledelsen blanke fanden i. Godt så, vi har forstået det empatiske niveau i topledelsen. Men det er en pine for medarbejderne at skulle tåle, at denne symbolpolitiske handling, som efter vores mening dækker over en forhandlingsposition i forhold til det politiske niveau, skal pakkes ind i dødssyge fraser om kvalitetetsløft, nye OB-vogne og studie på havnen.

Tror I, vi er imbecile? Regningen for denne symbolpolitiske manøvre vil ramme medarbejderne i nakken som en boomerang med 100% træfsikkerhed, i form af en ny fyringsrunde om et par år, når økonomien vakler.

Hvis ikke det på grund af skuffelse og vrede er fysisk svært, så kan man kun trække på smilebåndet over, at DR-ledelsens argumenter for, at f.eks. DR Sporten og DR Vejret skal flyttes, er, at vi skal signalere mere synligt DR ude i landet. DR Sporten og DR Vejret er da om nogen i forvejen to redaktioner, der i den grad er til stede uden for København.

Vi er vrede og skuffede over jeres metoder, og vores tillid til DR-ledelsen er alvorligt svækket.

Som udtrykt af medarbejderne i DR Nyheder ved det faglige møde d. 6/4 2016″

1 Kommentar

Bruno Christensen
11. APRIL 2016
Hold da op, sikken en gang
Hold da op, sikken en gang "københavneri" formentlig fra udvandrede jyder m.fl. - man kan tydeligt se/høre foragten for andre danskere end dem i hovedstaden - er I nu så kloge som I tror (jeg tvivler).
Kik indad, I er såmænd ikke klogere eller mere egnede end gennemsnitsdanskeren - at også "hjerne-Madsen" hyler med viser hans niveau.
mvh