DR Nyheder afbryder samarbejde med ledelsen

Medarbejderne i DR Nyheder har suspenderet alt samarbejde med ledelsen i protest over fyringer. »Medarbejderne er parate til at genoptage samarbejdet i det øjeblik, ledelsen har levet op til det, man som minimum kan forvente: Nemlig at sikre de to kolleger,« siger journalist Dines Boertmann (Opd. 14.57: Læs DR Nyheders udtalelse her)  

På et fagligt møde har de ansatte i DR Nyheder netop besluttet at opsige alt samarbejde med ledelsen. Det erfarer Journalisten.

Samarbejdet kan ifølge Journalistens kilder først genoptages, når to to medarbejdere, der tidligere i dag blev fyret fra Sporten, bliver genansat. Et suspenderet samarbejde betyder ikke, at medarbejderne ikke arbejder – men det besværliggør for eksempel afspadsering, MUS-samtaler og lignende.

Beslutningen kommer efter et møde mellem medarbejderne og DR Nyheders ledelse.

»Jeg var med på mødet og kan bekræfte, at samarbejdet med ledelsen er suspenderet. Medarbejderne er parate til at genoptage samarbejdet i det øjeblik, ledelsen har levet op til det, man som minimum kan forvente: Nemlig at sikre de to kolleger. Det MÅ være muligt at finde beskæftigelse til dem et andet sted i huset,« siger DR-journalist og tidligere tillidsrepræsentant Dines Boertmann til Journalisten.

Arbejdsnedlæggelse ville være kortsigtet

Han fortæller, at arbejdsnedlæggelse også er blevet drøftet af medarbejderne.

»Vurderingen var, at det at gå hjem ville være en meget kortsigtet handling, som ikke ville bidrage til at forsøge at redde de to kolleger. Derfor var overvejelsen at lægge maksimalt pres på ledelsen ved at tilkendegive utilfredshed og mangel på tillid ved at stoppe samarbejdet,« siger Dines Boertmann.

»Det var medarbejdernes klare opfattelse, at det ville gøre mere ondt at stoppe samarbejdet end den symbolske handling det ville være at nedlægge arbejdet,« fortsætter han.

P3 har nedlagt arbejdet i sympati

I morges blev fyringsrunden afviklet, og siden har DR Sportens medarbejdere nedlagt arbejdet. P3's medarbejdere nedlagde her til eftermiddag også arbejdet i sympati.

I en fælles udtalelse skrev DR Sportens medarbejdere blandt andet, at de fandt fyringsrunden uværdig, og at de ville bruge resten af dagen på at sunde sig . Du kan se hele udtalelsen på Journalisten.dk her.

P3 nedlagde arbejdet klokken 13 efter et fagligt møde.

»Den grundlæggende stemning på vores faglige møde var, at vi føler et rigtig stort slægtsskab med Sporten. Og derfor føler vi, at vi bliver nødt til at bakke op om deres beslutning,« sagde P3-journalist Sara Otte tidligere i dag til Journalisten.

Udtalelse fra DR Nyheder

Journalisten har netop klokken 14.56 modtaget en udtalelse fra DR Nyheders medarbejdere. Du kan læse udtalelsen i sin helhed her:

Efter orientering fra DR Nyheders ledelse om den ulykkelige situation for to kolleger på Sportsredaktionen, der i dag er blevet sindet, kræver medarbejderne i DR-Nyheder, at DR-Nyheders ledelse ophæver afskedigelserne og finder plads i DR til de to sindede.

DR Nyheders ledelse og DRs økonomidirektør har i dag forklaret bevæggrunden for afskedigelsen af to kolleger på Sportsredaktionen. Tilbage står, at ledelsen ikke har handlet med rettidig omhu. Derfor må ledelsen bære det fulde og hele ansvar for, at Sportsredaktionen ikke er blevet ledet på en ansvarlig måde.

DR må finde plads til de to kolleger, i eller uden for DR Nyheder, og samtidig arbejde for at leve op til de tilsagn, der måtte være givet til kolleger på TBA-kontrakter om fortsat beskæftigelse.

Tilliden til ledelsen er borte – på et tidspunkt hvor DR og medarbejdernes organisationer i DR netop har indgået en ny samarbejdsaftale, der fremhæver det tillidsbaserede og åbne samarbejde. En aftale, vi var glade for.

Derfor har medarbejdermødet besluttet at afbryde samarbejdet med DR Nyheders ledelse, indtil der er fundet en løsning for de medarbejdere på DR Sporten, der er gjort til ofre for langs tid forsømmelser på ledelsessiden.

Vi vil nøje følge, hvad der sker i de kommende dage omkring vores kolleger på DR Sporten, og især vedrørende de to kolleger, der i dag blev sindet.

 

Journalisten har siden i går mandag forsøgt at få et interview med DR's ledelse. Vi forsøger fortsat.

Opdateret 14.57: Udtalelse fra medarbejderne tilføjet.

0 Kommentarer