DR nedlagde Folketinget

Folketingets medieordførere fik sønderlemmende klø af DR Sporten på Lyngby Stadion. DR og lytterne og seerne taber dog kampen på den lange bane, mener politikerne.

Folketingets medieordførere fik sønderlemmende klø af DR Sporten på Lyngby Stadion. DR og lytterne og seerne taber dog kampen på den lange bane, mener politikerne.

"DR, DR, HEP, HEP, HEP. PUBLIC SERVICE, JEP, JEP, JEP!!!"

 Christiansborg-politikerne er samlet i en klynge og kampråbet gjalder under kyndig ledelse af Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, ud over Lyngby Stadion til stor jubel for de cirka 40 fremmødte fans.

DR Sporten havde i formiddags taget initiativ til en fodboldkamp mellem sportens egne folk og folketingets medieordførere, der til lejligheden, dog havde hentet forstærkninger blandt deres kolleger på Christiansborg.

Nu skulle slaget stå. Frustrationerne over, at DRs ledelse har besluttet at nedlægge DR Sporten, som følge af de millionbesparelser der er fulgt i kølvandet på de voldsomme budgetoverskridelser på byggeriet af DR Byen, skulle føres ud i benhårde, glidende tacklinger overfor de politikere, der ikke har villet yde DR en økonomisk håndsrækning.

Kampens noget dystre baggrund fik dog ikke Dansk Folkepartis medieordfører, Poul Nødgaard, til at ryste på de ellers tynde ben.

 "Jeg tror absolut ikke kampen vil blive spillet i nogen ond atmosfære," lød det fra den 70-årige Nødgaard, inden han entrede det regnvåde Lyngby Stadion iført et par beige Ecco-sko.

På banen havde DR-spillerne længe været i gang med opvarmningen under kyndig ledelse af den tidligere landsholdsspiller og nuværende studievært på DR, Peter Møller, mens SFs medieordfører, Holger K. Nielsen, i ensom majestæt varmede op med et par høje knæløftninger i vaskeægte Kaptajn Jespersen-stil på den anden banehalvdel, inden han fik følgeskab af partikollegaen Anne Grethe Holmsgaard, som han straks begyndte at øve inderside-afleveringer med.

 Lidt forsinket blev kampen fløjtet i gang og DR satte sig straks på begivenhederne på trods af, at politikerne, uden at dommeren – helt uforståeligt – gjorde indsigelser, stillede op i en 5-7-2-formation. Om folketinget har revideret fodboldloven lykkedes det ikke Journalistens udsendte at finde ud af, men medieordførerne fik i hvert fald lov til at spille 13 mod 11.

 Det betød dog ingenting, og DR Sporten spillede sig igennem efter behag. Især på højrekanten brillerede det tidligere bordtennis-ikon Jan Harkamp med snævre driblinger overfor de radikales Simon Emil Ammitzbøll, der på trods af sine FC Zulu-shorts og moderigtige grønne fodboldstøvler blev løbet over ende gang på gang. Folketinget kunne i kampens første minutter prise sig lykkelige over at have en uhyre velspillende Mogens Jensen (S) på mål.

Efter syv minutter måtte Mogens Jensen dog kapitulere. DRs målmand sparker en lang bold efter Peter Møller, der i vanlig centerforward-stil ligger lige på kanten af offside, men Mogens Jensen kommer godt ud af sit mål. Desværre sparker han bolden lige ud til studievært Anders Sigdal, der uden de store problemer kan lobbe bolden over Mogens Jensen og ind i det tomme mål.

I de følgende minutter trækker DR sig en smule tilbage på banen, og politikerne formår at sætte sig en smule mere igennem på midtbanen. Ikke mindst da holdet vælger at rokere den stærkt spillende Troels Ravn (S) op på den centrale midtbane i stedet for Morten Messerschmidt (DF), der ikke havde gjort meget væsen af sig – den unge DFer var muligvis præget af tømmermænd.

Folketingets spillemæssige overtag varer dog ikke længe, og kort efter scorer Peter Møller til 2-0 og 3-0, og kort inden pausen bliver det også til 4-0.

 I pausen vælger politikerne at sætte Messerschidt på mål i stedet for Mogens Jensen i håb om at få lidt mere tyngde i midterforsvaret. Det lykkes til dels, men den nye målmand er dog voldsomt impliceret i det hurtige mål til 5-0, hvor en misforståelse mellem Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, og Messerschmidt resulterer i et selvmål.

Folketingspolitikerne hiver nu gevaldigt efter vejret og er hele tiden et par skridt efter de noget yngre DR-spillere. Troels Ravn og Holger K. Nielsen er dog i et par situationer hurtige i omstillingsspillet og formår at etablere et par hurtige kontrastød. Det lykkedes dog aldrig folketinget at blive rigtig farlige overfor DR – på banen.

 Farlig er DRs Maja Rosager derimod. På to oplæg fra Peter Møller gør hun det flot til henholdsvis 6-0 og 8-0 på trods af, at folketinget har skiftet Messerschmidt ud med Ellen Trane Nørby, der gjorde det flot i målet og havde et par fantomredninger, der ville have fået selv en Peter Schmeichel til at nikke anerkendende.

Inden dommerens slutfløjt lykkes det den udlånte Horisont-vært, Kim Bildsøe, og Holger Rasmussen at score til det ydmygende slutresultat 10-0 til DR Sporten.

Efter kampen var der dog ikke det store mismod at spore hos de tabende politikere.

"Det er jo ikke nogen skam at tabe til et bedre hold, og det må man sige, at vi gjorde. Men det var en dejlig kamp," udtalte politikernes klart bedste spiller Troels Ravn (S) på vej ind i spillertunellen.

Imens var DR Sportens tillidsrepræsentant, Holger Rasmussen, i gang med at forklare sin navnebror med mellemnavnet K om prisen på sportsrettigheder over en Faxe Kondi og Lyngbys berømte stadion-pølser:

"Vi kan ikke forstå når DRs ledelse bruger argumentet om de dyre sportsrettigheder for at forklare lukningen af DR Sporten. Det er rigtigt, at der er sportsrettigheder til de store fodboldligaer eller Champions League, men det er jo rettigheder, som DR for længst har opgivet at kæmpe om. Rettighederne til eksempelvis et OL er slet ikke så dyre, som det er blevet fremhævet i debatten," forklarede Holger Rasmussen, der glædede sig over resultatet.

"Vi er på ingen måder en afdeling i knæ, og det viste vi i dag. Vi overlever på en masse galgenhumor, men den 14. juni, hvor fyresedlerne kommer, bliver det hårdt," sagde tillidsrepræsentanten til Journalisten.

Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, der har været en af de ivrigste fortaler for, at staten skulle yde DR økonomisk hjælp i krisen valgte efter kampen at tage nederlaget som en sejr.

"Åndeligt set spillede jeg for DR i dag, så jeg er ovenud lykkelig for resultat," sagde han og fortsatte:

"De sande tabere i dag er alle lytterne og seerne. 187 millioner kroner, der skal spares ud af DRs programvirksomhed er altså ikke småpenge, og det er et alvorligt anslag mod hele public service-tanken," lød analysen fra Mogens Jensen (S).

Kampfakta:

DR Sporten – Folketinget: 10-0

 7. min. 1-0: Anders Sigdal

12. min 2-0: Peter Møller

15. minut 3-0: Peter Møller

20. minut: 4-0: Peter Carstens

22. minut: 5-0 Ellen Trane Nørby (selvmål)

24. minut: 6-0: Maja Rosager

34. minut: 7-0: Anders Sigdal

37. minut: 8-0: Maja Rosager

39. minut: 9-0: Kim Bildsøe

40. minut: 10-0: Holger Rasmussen

 Efter kampen var der lidt uenighed om kampens resultat og dr.dk hævder, at DR vandt kampen 11-0. Journalisten og kampens dommer er dog enige om, at det rigtige resultat er 10-0.

 

1 Kommentar

Peter Carstens
15. NOVEMBER 2007
korrektion
resultatet er forkert. kampen endte 11-0. jeg deltog selv i kampen og kan fortælle, at det mål, I Ikke har med, blev scoret af Peter Møller i 2. halvleg - formentlig til 8 eller 9-0 på en flugter efter fremragende snævert sammenspil med andreas kraul (politiken).