DR nedlægger otte chefstillinger

DR Nyheder nedlægger otte redaktionelle chefstillinger. »Nedlæggelsen af chefstillinger ser fornuftig ud, det vil forhåbentlig skabe mindre bureaukrati,« siger tillidsmand Dines Boertmann til Journalisten.dk.

DR Nyheder nedlægger otte redaktionelle chefstillinger. »Nedlæggelsen af chefstillinger ser fornuftig ud, det vil forhåbentlig skabe mindre bureaukrati,« siger tillidsmand Dines Boertmann til Journalisten.dk.Fra på mandag reduceres antallet af DR Nyheders redaktionelle chefstillinger fra 14 til seks.

Medarbejderne er lige nu samlet for at blive orienteret om omstruktureringerne, som er en del af den nye Nyhedsstrategi.

For et par timer siden var tillidsmændene samlet – blandt dem Dines Boertmann.
»Nedlæggelsen af chefstillinger ser fornuftig ud, det vil forhåbentlig skabe mindre bureaukrati,« siger han til journalisten.dk.

Antallet af chefkontrakter vil fortsat være det samme, men fra mandag ændres titlerne på otte af kontrakterne. Fremover skal de otte kalde sig journalistiske ledere – det betyder, at de skal koncentrere sig mindre om det administrative og mere om den daglige coaching af journalister.

»På papiret skal nedlægningen af redaktionelle chefstillinger føre til hurtigere beslutninger, færre møder og mere fokus på journalistikken. Det kan vi kun være glade for,« siger Dines Boertmann til journalisten.dk.

Han er lettet over, at omlægningen foreløbigt ikke har resulteret i »et blodbad som det, vi tidligere har set.«

 

2 Kommentarer

Poul Poulsen
29. APRIL 2012
Re: DR nedlægger otte chefstillinger

Det nemmeste ville være at lukke DR helt, og så ellers lade det være op til Socialdemokraterne og resten af venstrefløjen at betale til deres egen pressetjeneste. Vi skatteydere er trætte af at være tvungede til at betale til en mediekoncern, der tydeligvis er sendebud for socialisterne og i årtier har haft kommunister med alt for gode kontakter til USSR siddende og været påståede objektive journalister.

Luk DR - sæt journalistikken og licensbetalerne fri.

Jørgen M.
27. APRIL 2012
Re: DR nedlægger otte chefstillinger
Mindre bureaukrati er godt. Især i en statslig virksomhed. Så længe det ikke går ud over det redaktionelle stof, så er det et positivt tiltag.