Besparelser

DR nedlægger op mod 20 stillinger

Medarbejderne i DR Medieproduktion fik i går besked om, at op mod 20 stillinger i afdelingen bliver nedlagt

Op til 20 stillinger i DR Medieproduktion, der har omkring 300 medarbejdere, skal nedlægges.

”Det er en afledt effekt af de ændringer DR’s indholdsområder gennemførte i efteråret, og som vi nu tilpasser medieproduktionen til,” siger underdirektør Charlotte Borg i et skriftligt citat til Journalisten.

Medarbejderne fik beskeden på et møde i går, hvor underdirektør Charlotte Borg forklarede, at det er en afledt effekt af de ændringer, der blev gennemført i efteråret, hvor adskillige medarbejdere blev opsagt på grund af besparelser på indholds- og programproduktion.

Det betyder, at der også er mindre at lave i DR Medieproduktion, der er DR’s interne udsendelses- og programproduktion.

”Jeg ved, at medarbejderne i området godt har kunnet se, at der ikke var så meget at lave. Der er en nedgang som følge af den runde, der var sidst,” siger DJ-fællestillidsrepræsentant i DR Henrik Friis Vilmar.

”Det er superærgerligt og uendeligt trist, når man afskediger medarbejdere. Det bør være den allersidste ting, man gør. Det er virkelig synd for de medarbejdere og de familier, det går ud over, og det skaber utryghed,” siger Henrik Friis Vilmar.

Tillidsrepræsentanterne og ledelsen er allerede i gang med forhandlinger.

”Jeg er glad for, at vi er i en god og konstruktiv dialog med de faglige organisationer i DR om de nødvendige ændringer, vi må gennemføre i Medieproduktion. Frem til den 2. februar vil vi arbejde tæt sammen om at nedbringe antallet af afskedigelser så meget som muligt,” udtaler Charlotte Borg.

Resultat af efterårets besparelser

I efteråret endte det med, at 49 DR-medarbejdere skulle vinke farvel til deres arbejdsplads. Langt størstedelen af dem var endt med at indgå en fratrædelsesordning, mens et par blev opsagt, da de takkede nej til tilbud om stillinger på væsentligt ændrede vilkår.

Medarbejderne i DR’s to store producerende afdelinger – DR Nyheder og DR Kultur, Børn og Unge – fik i slutningen af august besked om, at DR på tværs af de to afdelinger ville nedlægge op mod 100 stillinger.

Det skete som led i DR’s digitale strategi, hvor DR vil bruge flere ressourcer på at udvikle de digitale platforme DRTV og DR Lyd og bruge færre penge og medarbejdere på at producere indhold og programmer. Samtidig har DR øgede udgifter til musikrettigheder, faldende indtægter fra inddrevne licensmidler sammen med øgede udgifter til digital udvikling. Konsekvensen af det er, at der er færre penge til program- og indholdsproduktion.

”Der er altså ikke tale om, at DR lukker eller ændrer flere programmer end dem, der allerede er blevet meldt ud i efteråret, men når der skal produceres færre programmer, så bliver der også mindre brug for de ydelser, vi har på hylden i medieproduktion,” siger Charlotte Borg i det skriftlige svar.

DR Medieproduktion skal også igennem en omorganisering. Den har ifølge DR ikke noget med stillingsnedlæggelserne at gøre. Den vil betyde, at den nuværende stilling som afdelingschef for Udsendelse og Programproduktion Øst nedlægges. Der bliver i stedet oprettet en stilling som ledende produktionschef, der skal arbejde på tværs af DR Byen og DR Aarhus.

Derudover oprettes en ny afdeling med en selvstændig områdechef. Området får navnet ’Kreativ Udvikling og Postproduktion’ i DR Medieproduktion, der skal sikre et stærkere fokus på postproduktion, workflows, talentudvikling, kompetencebehov og kompetenceudvikling på det produktionstekniske område.

1 Kommentar

Lone Deanna Nørmark
19. JANUAR 2023
DR vil udvide digitalt, men skære ned på produktion af indhold.
Hvad er det så lige, der skal fylde på de digetale såkaldt platforme.
De evige gen-gen-genudsendelser?