Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:26 30.08.2022 Anna Sol Jørgensen

DR-medarbejderne indkaldt til stormøde om konsekvenser ved digital omstilling

DR-medarbejderne indkaldt til stormøde om konsekvenser ved digital omstilling

DR står over for aktuelle udfordringer, der får konsekvenser i både DR Nyheder og DR Kultur, Børn og Unge. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Medarbejderne i DR’s store direktørområder DR Nyheder og DR Kultur, Børn og Unge er til formiddag blevet indkaldt til stormøder klokken 13.10.

Det fremgår af mails sendt fra de to områders direktører, nyhedsdirektør Sandy French og Henrik Bo Nielsen, der er direktør for DR, Kultur, Børn og Unge.

Af de to mails, som Journalisten har set, fremgår det, at direktørerne i de to områder vil ’orientere om de aktuelle udfordringer, vi står over for i den digitale omstilling’.

”Det har nogle konsekvenser for os i DR Nyheder, som jeg vil præsentere jer for på mødet,” fremgår det af mailen fra Sandy French.

Tilsvarende formulering optræder i mailen fra Henrik Bo Nielsen, hvor der dog i stedet står, at udfordringerne har konsekvenser for hans afdeling.

DR Nyheders direktørområder dækker blandt andet over nyhedsafdelingen og DR’s distrikter. DR Kultur, Børn og Unge dækker blandt andet over P3, kultur- og debatstoffet på P1 samt ’Detektor’ og ’DR2 Debatten’.

Møderne i de to områder vil foregå separat i DR Byen med mulighed for at deltage via videolink. De medarbejdere, der ikke har mulighed for at deltage i møderne fysisk, ’vil blive orienteret umiddelbart efter’.

DR præsenterede sidste år en strategiplan frem mod 2025, der går under navnet ’Sammen om det vigtige’. Den indebar, at det magtfulde direktørområde DR Medier blev nedlagt, og en strategi, der skal sætte ’en klar retning for den digitale udvikling af hele DR’.

Der blev på det tidspunkt ikke lagt op til, at stillinger skulle nedlægges, og fællestillidsrepræsentant Henrik Friis Vilmar hæftede sig ved, at præsentationen af strategien ikke blev efterfulgt af en såkaldt sindedag. Sindedag er det ord, DR bruger for den dag, hvor ledelsen siger til medarbejdere, at de har i sinde at afskedige dem.

SENESTE NYT

Flere nyheder