DR-medarbejdere indkaldt til stormøder om spareplan

Public service-kontrakten er underskrevet, og i dag klokken 10 skal DR's medarbejdere i København til stormøde, hvor generaldirektøren vil præsentere sin spareplan

I dag klokken 10 er medarbejderne i DR i København indkaldt til stormøde. Her vil generaldirektør Maria Rørbye Rønn orientere medarbejderne om den sparerunde, som venter.

”Public service-kontrakten er endeligt underskrevet, og vi er nu klar til at melde DR’s spare- og udviklingsplan ud,” skriver Maria Rørbye Rønn i en mail til medarbejderne.

Hun tilføjer, at hun efter mødet vil tage til Aarhus, hvor der er stormøde for medarbejderne klokken 15.

Desuden har medarbejderne i DR Nyheder fået at vide, at nyhedsdirektør Sandy French vil præsentere ændringerne på deres område cirka 20 minutter efter stormødet.

DR skal som følge af medieforliget spare knap 20 procent. I går blev der fyret i cheflaget, og i dag får de redaktionelle medarbejdere altså besked om, hvordan der skal spares hos dem.

I aftes erfarede Politiken og TV 2 forskellige dele af spareplanen.

TV 2 erfarede, at DR2 og DRK vil blive lagt sammen, og at DR3 og DR Ultra lukker som flow-kanaler og fremover skal være rent digitale kanaler.

Politiken erfarede desuden, at radiokanalerne P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz skal lukkes.

Spareplanen vil ifølge Politiken især ramme sport, fiktion og underholdning, mens nyhedsdelen vil blive beskåret i mindre omfang. Politiken skriver også, at DR's regionale kanaler forventes friholdt.

Som Journalisten tidligere har beskrevet, er fyringerne allerede i gang. Således blev en række chefer fyret i går.

I sidste uge meddelte ledelsen, at der er åbnet for at søge om frivillige fratrædelser. Medarbejderne har fået deadline 24. september.

0 Kommentarer