DR-medarbejdere chokerede over lukning af P4 Nordvestsjælland

Medarbejderne på DR Sjælland blev onsdag formiddag orienteret om, at P4 Nordvestsjælland lukker. Tre til fire stillinger nedlægges. "Leverpostejen vil nødvendigvis skulle smøres tyndere ud," siger medarbejderne i en fælles udtalelse

Medarbejderne på DR Sjælland blev onsdag formiddag orienteret om, at P4 Nordvestsjælland lukker. Tre til fire stillinger nedlægges. "Leverpostejen vil nødvendigvis skulle smøres tyndere ud," siger medarbejderne i en fælles udtalelse

»Vi er fuldstændig i bombechok.«

Sådan lyder det fra tillidsrepræsentant Peter-Mikkel Pihl Rasmussen, efter at DR har meldt ud, at P4 Nordvestsjælland i Holbæk skal nedlægges.

Peter-Mikkel Pihl Rasmussen siger, at besparelserne kommer som en stor overraskelse.

»Vi mister fire medarbejdere, og det lyder måske ikke af så meget, men det svarer til 15 procent af arbejdsstyrken på P4 Sjælland.«

Der skal spares to millioner, og det svarer til fire medarbejdere, som DR ikke mener der er økonomi til længere, forklarer han.

Han siger, at P4 Nordvestsjælland blev oprettet, fordi DR havde et stort hul i lytterdækningen i forhold til de kommercielle radiostationer.
»Det er vendt nu. Vi har et stærkt brand, og lyttertallene har vist, at der er et marked,« siger han.

Medarbejderne på DR Sjælland har netop udsendt en erklæring, efter at de her til formiddag blev orienteret om lukningen af DR P4 Nordvestsjælland.

I erklæringen skriver de, at de er "chokerede og urolige" efter orienteringen om lukningen, der vil betyde nedlæggelse af tre til fire stillinger.

"Ledelsen taler om at bruge situationen positivt ved at fokusere ressourcerne bedre og mere fleksibelt. Men som medarbejdere med erfaring fra den daglige produktion har vi meget svært ved at få øje på de muligheder. Leverpostejen vil nødvendigvis skulle smøres tyndere ud. Og det har vi det som medarbejdere på DR Sjælland meget dårligt med over for lytterne."

Medarbejderne blev orienteret om, at beslutningen om lukningen blev truffet af DR's direktion og bestyrelse.

"Vi er kede af at være holdt totalt uden for indflydelse. Vi ville meget gerne have været inddraget i processen undervejs, hvor vi måske kunne være kommet med bud på kreative løsninger til gavn for lytterne. Det ville også være bedre i tråd med DR's officielle politik om respekt, samarbejde og indflydelse for de ansatte."

"Nu vil medarbejderne granske de få oplysninger, der foreløbig er lagt frem om baggrunden for lukningen af P4 Nordvestsjælland. Vi vil arbejde på at holde ledelsen fast på løfterne om gennemsigtighed og fairness i den kommende proces frem til afklaringen af de ansættelsesmæssige forhold, der ifølge ledelsen skal være afsluttet inden jul."

0 Kommentarer