DR-medarbejder: ‘Vi har et lille håb’

Jounalisten.dk følger tre DR-medarbejdere gennem de næste måneders prikkerunder. Du kan også læse om trekløveret i det nye nummer af Journalisten, som udkommer i dag.

Jounalisten.dk følger tre DR-medarbejdere gennem de næste måneders prikkerunder. Du kan også læse om trekløveret i det nye nummer af Journalisten, som udkommer i dag.

Jens Ole Sørensen er sportsjournalist på DR Midt&Vest i Holstebro. Han blev headhuntet fra Radio Viborg. Nu er han fyringstruet. Journalisten.dk har talt med ham om, hvordan det er at gå og vente med en fyring hængende over hovedet.

Ventetiden er netop blevet forlænget. Fyringsrunden i DR Jylland er blevet rykket til midt i juni, og Jens Ole Sørensen prøver at lade være med at tænke over situationen, fortæller han.
»Jeg er kynisk indrettet, og jeg har ikke en kinamands indflydelse på det alligevel. Og nu skal du misforstå mig rigtigt, men faktisk interesserer det mig ikke,« siger han.

Det var i DR Jylland, der i går skulle være sket fyringer, men som vi tidligere fortalte her på Journalisten.dk, er prikkerunden blevet rykket til midt i juni

For at få en tålelig hverdag må Jens Ole Sørensen tage tingene, som de kommer, for han kan ikke gå og vente. Det er det, man skal forstå.
»Jeg ville gå og få dårlige nerver og dermed en dårlig hverdag. Jeg laver mit arbejde, så godt jeg kan, og så må jeg se, hvor det stiller mig i sidste ende,« siger han.

Jens Ole Sørensen har det ambivalent med, at fyringerne er blevet udsat.
»Jeg ville faktisk gerne have haft beskeden. Jeg roste DR for at ville lave et hurtigt, clean cut,« siger han.

Ved at sende et åbent brev til DRs ledelse var det medarbejderne i DR Jylland, der fik fyringsrunden udsat, og det er Jens Ole Sørensen alligevel godt tilfreds med.
»Det, synes jeg, var helt i orden. Der er jo pludselig genåbning af medieaftaler og andre overvejelser. Det er mange uafklarede spørgsmål lige nu, og det er bedre at tænke sig om en ekstra gang, inden man gør noget overilet,« siger han.

Selvom det er frustrerende at skulle vente længere på besked, giver det alligevel et håb for Jens Ole Sørensen.
»Der er lille håb, om at beslutningen måske bliver gjort om – at det måske koster en kollega eller to mindre,« siger han

Medarbejderne på DR Midt&Vest regner med, at det drejer sig om tre eller fire kolleger, der skal opsiges.
»Vi har sjusset os frem til, at det sikkert bliver en administrativ medarbejder, en tekniker og to journalister,« siger Jens Ole Sørensen.

 

0 Kommentarer