DR-medarbejder: ’Stemningen er trykket’

Jounalisten.dk følger tre DR-medarbejdere gennem de næste måneders prikkerunder. Du kan også læse om trekløveret i det nye nummer af Journalisten, som udkommer i dag.

Jounalisten.dk følger tre DR-medarbejdere gennem de næste måneders prikkerunder. Du kan også læse om trekløveret i det nye nummer af Journalisten, som udkommer i dag.

Ulla Kristensen er programteknikker, webmaster og producer på Dokumentarzonen. Hun har været ansat i DR i 25 år. Hun ved, hun skal finde på noget andet. For Dokumentarzonen lukker.

Medarbejderne på Dokumentarzonen er i den situation, at de allerede ved, de skal finde på noget andet. Ulla Kristensen fortæller, at det er svært at lave et program, hun ved skal lukke.
»Vi er startet op her i mandags med en helt almindelig produktion. Det har været rigtig svært. Jeg er i studie med en programmedarbejder, og vi skal lave en montage. Det er faktisk ret svært,« siger hun.

Skæringsdatoen er 1. januar 2008. Det mener Ulla Kristensen i hvert fald. Fra den dag vil der ikke blive produceret flere radiodokumentarer og montager. Og stemningen blandt medarbejderne er ikke den bedste.
»Stemningen er trykket, især blandt radiofolkene,« kan Ulla Kristensen fortælle.

De blandede signaler fra politikerne og fra DRs egen bestyrelse hjælper ikke på stemningen. Ifølge Ulla Kristensen meldte DRs bestyrelse meget uklart og skuffende ud i går efter bestyrelsesmødet. De bad selv om klarere signaler fra politikerne, men medarbejderne er frustrerede over bestyrelsen.
»Det virker, som om bestyrelsen slet ikke har nogen interesse i at få noget genforhandlet,« siger Ulla Kristensen.

Ulla Kristensen er begyndt at overveje, hvad der skal ske efter Dokumentarzonen er lukket.
»Jeg er begyndt at gøre mig nogle forestillinger om, at der kunne komme en dag uden for DR. Der er ikke nogen steder, jeg umiddelbart kan gå hen med min kompetence, fordi man ikke bruger radioteknikkere mere,« siger hun.

Ulla Kristensen skal til at opdyrke noget helt andet, og hun overvejer at sadle om til tv-tekniker.
»Hvis jeg skal noget andet, skal jeg redigere billeder og på den måde bruge min kompetence i at fortælle historier over længere forløb,« siger hun.

Men det er ikke rart for Ulla Kristensen at vide, at hun nok ikke skal lave radio mere.
»Det er trist. Det er rigtig trist. Det føles fattigt,« siger hun.

 

1 Kommentar

Bent Otto Hansen
10. MAJ 2007
Det er at smide guld på gaden
Denne DR-sparerunde er en operation som patienten måske godt kan overleve, men ikke leve med.