DR-medarbejder: ’Jeg er stadig chokeret’

Jounalisten.dk følger tre DR-medarbejdere gennem de næste måneders prikkerunder.

Jounalisten.dk følger tre DR-medarbejdere gennem de næste måneders prikkerunder. Du kan også læse om trekløveret i det nye nummer af Journalisten, som udkommer i dag

Christian Andersen arbejder i den afdeling i DR, der på papiret rammes hårdest. DR Undervisning skal spare 88 procent.

I DR Undervisning er stemningen afventende, for det er først til juni, at afdelingen rammes af besparelserne.
»Stemningen er forbavsende afdæmpet. Folk har væbnet sig med tålmod og håber på det bedste,« fortæller Christian Andersen.

Christian Andersen fortalte til Journalisten, at han fik et chok, da han hørte tallet 88 procent første gang.
»Jeg er ikke kommet mig over chokket. Men jeg håber på, at vi med en fælles indsats kan få kigget fremad og se, om der er noget, vi kan gøre. Men jeg er stadig chokeret over, at man nedprioriterer vores område,« siger Christian Andersen.

DR Undervisning er en relativt billig afdeling, der leverer billigt tv til DR. For det er ikke DR, der betaler hele gildet. Afdelingen får penge mange andre steder fra, blandt andet fra Undervisningsministeriet og fra EU's forskellige puljer.

88 procent virker som en voldsom besparelse, men det er kun midlerne fra DR, der skal skæres med 88 procent og ikke midlerne udefra.
Christian Andersen håber på, at den model kan gøre prikkerunden lempeligere, men besparelserne får betydning alligevel.
»Det betyder selvfølgelig, at nogle bliver afskediget,« siger Christian Andersen, der ikke ved hvor mange, det drejer sig om. Han ved kun, at det bliver til juni, at afdelingen får besked.

Hver gang afdelingen tjener en ekstern krone, giver DR en licenskrone. På den måde får DR faktisk DR Undervisnings programmer til halv pris.
»Derfor er det så uforståeligt, at man skærer hos os, for det er ikke ret meget DR sparer,« mener Christian Andersen.

Christian Andersen kan fortælle, at flere medarbejdere allerede overvejer at søge væk fra DR. Tanken har også strejfet ham selv.
»Jeg tænker på at genopdyrke mit gamle netværk, og jeg spekulerer over, hvad jeg har af alternativer, hvis jeg kommer til at stå uden arbejde. Jeg håber ikke det sker, men jeg tænker over det,« siger Christian Andersen.

0 Kommentarer