DR-medarbejder: ’Jeg blev fuldstændig chokeret’

Fra klokken ni i morges og gennem hele dagen er der blevet fyret folk i DR på Sjælland. Journalisten har fulgt tre DR-medarbejdere gennem fyringsrunderne.

Fra klokken ni i morges og gennem hele dagen er der blevet fyret folk i DR på Sjælland.

Journalisten har fulgt tre DR-medarbejdere gennem fyringsrunderne. I maj fortalte tekniker på Dokumentarzonen Ulla Kristensen, at hun vidste, hun skulle finde på noget andet – for Dokumentarzonen lukker. Og tidligere i dag blev hun fyret.
"I dag var der planlagt fælles morgenmad i afdelingen, og fyringerne skulle starte klokken ni. Jeg var inde i et redigeringsrum, da jeg blev hentet af min chef lidt i ni," fortæller Ulla Kristensen om, hvordan hun fik overbragt den ubehagelige melding.

Ulla Kristensen fik at vide, at hun ville blive fyret første juli med den begrundelse, at DR har økonomiske problemer, og at Dokumentarzonen skal lukke.

Selvom hun vidste, at hun skulle fyres, inden det i dag blev officielt, var det alligevel ikke en rar besked.
"Da jeg fik den første melding, blev jeg fuldstændig chokeret, selvom jeg godt vidste, at der måske kun var 25 procents chance for, at jeg kunne blive," fortæller hun.

Ulla Kristensen har været i DR i 25 år. Det er farvellet til arbejdspladsen og kolleger, der er det hårdeste for hende – ikke selve fyringen.
"Det værste er, at jeg skal forlade DR og de mennesker, jeg kender."

Hun har på grund af sine mange år i DR en opsigelsesperiode på 12 måneder. I den periode skal hun begynde at lave tv, så hun kan dygtiggøre sig til et andet arbejde.
"Jeg håber, jeg kommer til at lave så meget tv som muligt, så jeg kan få noget erfaring."

Ulla Kristensen valgte at blive fyret i stedet for at forhandle en fratrædelse, fordi hun syntes, en fratrædelse ville signalere en ikke eksisterende frivillighed fra hendes side.
"Jeg havde ikke lyst til at tage en frivillig fratrædelse, fordi det netop ikke ville være frivilligt."

DR vil gerne indgå fratrædelsesordninger, så det samlede antal fyrede kommer ned i antal, men det ville hun ikke være med til – for DR må stå ved sit ansvar, mener Ulla Kristensen.
"DR synes jo, det ser pænere ud, at antallet af fyringer ikke er så stort."

På Dokumentarzonen er der en medarbejder, der har accepteret en fratrædelse. To er fyret – inklusiv Ulla Kristensen. En tillidsmand fik lov at blive, og en journalist samt redaktøren bliver flyttet over i andre funktioner.

 

0 Kommentarer