DR-medarbejder indblandet i lækage-sagen

Det er nu kommet til DR's ledelses kendskab, at en medarbejder i DR Oplysning på eget initiativ har båndet og videregivet optagelser fra en telefonsamtale, som har relation til sagen om den mulige lækage i Forsvarsministeriet.  (opdateret 14:30)

Det er nu kommet til DR's ledelses kendskab, at en medarbejder i DR Oplysning på eget initiativ har båndet og videregivet optagelser fra en telefonsamtale, som har relation til sagen om den mulige lækage i Forsvarsministeriet.  (opdateret 14:30)Ifølge DR Presse er dette sket uden forudgående aftale med ledelsen i DR, og uden at den kilde som figurerer på lydoptagelserne er vidende om, at samtalen er blevet optaget og videregivet.

En fremgangsmåde, som ifølge DR er uforeneligt med public service-stationens etiske retningslinjer om videregivelse til tredje part og dermed de interne regler om kildebeskyttelse.

»Det er vigtigt for os, at fortrolige oplysninger ikke bliver udleveret til tredjepart. Derfor har vi nu rettet henvendelse til advokaten samt til den pågældende medarbejder for at få udleveret optagelserne,« siger DRs generaldirektør Kenneth Plummer.

De skjulte lydoptagelserne er foretaget mandag den 25. januar. Optagelserne skete dog under omstændigheder som betyder, at de ikke kunne anvendes. Først fredag den 5. februar bliver en DR-chef opmærksom på, at der er sket en udlevering af lydoptagelserne til tredje part.

DR's ledelse tager afstand fra denne fremgangsmåde og har derfor i dag rettet henvendelse til Christoffer Guldbrandsens advokat Anders Nemeth samt til den pågældende medarbejder og hans advokat med krav om at få materialet leveret tilbage.

Meddelsen tirsdag eftermiddag er i modstrid med tidligere oplysninger fra DR. Fredag aften fastslog Jakob Kwon Henriksen, redaktør for 21 Søndag, således at lydoptagelsen ikke kommer fra DR. Kwons udtalelse kom som svar på forudgående spekulationer om, at lydoptagelsen skulle stamme fra et aldrig sendt telefoninterview med Jakob Winther, foretaget af DR-journalisten Michael Bech i oktober måned.

Efter DRs pressemeddelelse tirsdag kan det dog dermed logisk udelukkes, at lydoptagelsen stammer fra Michael Bechs interview.

0 Kommentarer