Tre journalister og en tekniker blev i dag fyret fra DR Midt og Vest i Holstebro.
Jounalisten.dk følger tre DR-medarbejdere gennem prikkerunderne i maj, juni og september. Du kan læse mere i Journalistens tema: DR i krise.
Jens Ole Sørensen er sportsjournalist på DR Midt og Vest i Holstebro. Indtil i dag kunne han være blevet en af de fyrede, men meldingen var, at han kunne blive. Til gengæld må fire kolleger forlade arbejdspladsen.
Jens Ole Sørensen har det underligt med, at han ikke er blandt de fyrede.
»Jeg er meget glad, fordi jeg stadig har et job, men på den anden side har jeg også dårlig samvittighed over, at der er blevet fyret nogle meget kompetente kolleger, der har været på arbejdspladsen længere end mig."
De medarbejdere, der i dag skulle fyres, blev i løbet af formiddagen kaldt til samtale af ledelsen, fortæller Jens Ole Sørensen.
»De havde muligheden for at gå ud af bagdøren eller søge ned i fællesarealet og fortælle det til os andre. De kom alle ned og fortalte det."
Tre færre journalister til at producere journalistik vil få betydning i hverdagen og for produktet, mener Jens Ole Sørensen.
"Vi står i et vadested. Vi aner ikke, hvilken vej det går. Der er i princippet ikke nogen plan for, hvad der skal ske nu. Men som udgangspunkt, skal vi blive ved at lave alt det, som vi hidtil har lavet."
At fortsætte som hidtil kalder Jens Ole Sørensen det umuliges kunst.
"Når man hiver tre journalister ud af staben, er det indlysende umuligt, for det er en kraftig reduktion af vores bemanding."
Den anden mulighed er at drosle ned på det journalistiske indhold.
"Vi kunne sænke overlæggeren lidt – lave knap så mange indslag, spille en plade mere. Der vil ikke længere være tid til at arbejde lang tid med en sag og lave en solohistorie."
Jens Ole Sørensen er klar over, at den nye situation kræver en ekstra indsats af de tilbageblevne ansatte.
"Jeg er stadig med, og vi må alle sammen byde ind. Jeg sidder normalt med sport, men jeg er da fuldstændig klar over, at jeg må dedikere nogle af mine arbejdstimer til almindelig nyhedsproduktion i fællesskabets interesse."
Nu skal medarbejderne videre. De holdte i dag et møde, hvor en arbejdsnedlæggelse blev diskuteret.
"Det var der ikke stemning for, vi kunne ikke rigtig se, hvad vi kunne opnå, vi har jo strejket en gang," siger Jens Ole Sørensen.
Fyringerne vil påvirke DR Midt og Vest et stykke tid, men arbejdspladsen må også videre, og der har ledelsen et ansvar, mener Jens Ole Sørensen.
"Der er ingen tvivl om, at der vil hænge en skygge i et stykke tid. Men nu ligger ansvaret for et udspil hos vores chefer, der må definere, hvordan vi kommer videre herfra."
For situationen er uholdbar og der skal gøres noget, mener Jens Ole Sørensen.
"Det er en forfærdelig ulykkelig situation, at vi skal veksle medarbejdere for mursten. DR mister en masse dygtige medarbejdere, vi andre mister en masse gode kolleger og danskerne, frygter jeg, får et dårligere produkt end det fantastiske produkt, de er vant til.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.