DR med bind for øjnene

UDSYN. Hov, tænkte jeg. Der kommer en rapport fra DR's udsendte i Nuuk - om "dagen før dagen". Altså dagen før selvstyrets indførelse den 21. juni 2009. Det lyder jo spændende.

UDSYN. Hov, tænkte jeg. Der kommer en rapport fra DR's udsendte i Nuuk – om "dagen før dagen". Altså dagen før selvstyrets indførelse den 21. juni 2009. Det lyder jo spændende. Jeg blev dog skuffet og rasende på journalistens fantasiløshed og mangel på research eller observation. Historien "dagen før dagen" handler endnu en gang om omsorgssvigt af børn.
Jeg lyttede til P1 tidligt lørdag morgen for at høre nyheder. Det er et privilegium, som jeg nødigt vil undvære: at kunne lytte til nyheder blandt andet fra DR. Denne service er KNR, Grønlands Radio- og TV-station, nemlig endnu ikke i stand til at levere i weekenderne, da ressourcerne og økonomien ikke tillader det.
Hallo, DR – fjern dog bindene fra øjnene. Den historie er ikke nogen nyhed. Den er blevet gentaget og gentaget af DR selv de sidste mange måneder – ja, år. Man skulle tro, at DR's reporter er ansat af Dansk Folkeparti og ikke af en nyhedsstation. Er der en ny vinkel på historien? Nej, men alligevel er billedet af Grønland i DR vist frosset fast på omsorgssvigtede børn og umuligt at lave om på, uanset hvad der sker af andre vigtige sager og historier i Grønland.
Det har ikke gjort mig noget, hvis der er noget nyt at fortælle om emnet – også "dagen før dagen". Omsorgssvigt af børn og unge skal bekæmpes, om det sker i Grønland, Sønderjylland eller et hvilket som helst sted i verden.
Jeg undrer mig bare over, at DR's udsendte ikke har lavet sit arbejde som nyhedsjournalist, når turen går helt til Grønland. Han kunne have grebet stemningen efter landstingsvalget, fornemmet glæden og optimismen blandt folket, sat ord på generationsskiftet i grønlandsk politik, mærket finanskrisen, dykket ned i angsten blandt selvstyrets fjender i Grønland, lavet en stemningsreportage om den danske familie, der skal til at lære grønlandsk efter årene i Grønland, og hvad ved jeg.
Med andre ord: Så vidt jeg har oplevet og observeret, så var der en masse gode nyheder, som de danske lyttere gik glip af, netop fordi DR's reporter ikke har lavet sit arbejde – blandt andet op til "dagen før dagen". Det er dog en skam, at DR ikke udvider sin horisont, når det gælder Grønland! •

Naja Paulsen, journalist, Nuuk

0 Kommentarer