DR lytter til kritik

 Ledelsen opprioriterer medarbejdernes uddannelse, så de bliver mere trygge ved ny digital teknik. Ledelsen i DR har taget for let på uddannelsen af TV-avisens medarbejdere i forbindelse med indførelsen af ny digital teknik.»Jeg erkender, at vi har undervurderet behovet for uddannelse i de nye redigeringssystemer, og vi kommer til at bruge i hvert fald en halv million kroner mere på uddannelse i år, end vi havde budgetteret med,« siger chefen for TV-avisen, Søren Knudsen.

 

Ledelsen opprioriterer medarbejdernes uddannelse, så de bliver mere trygge ved ny digital teknik.
 

Ledelsen i DR har taget for let på uddannelsen af TV-avisens medarbejdere i forbindelse med indførelsen af ny digital teknik.

»Jeg erkender, at vi har undervurderet behovet for uddannelse i de nye redigeringssystemer, og vi kommer til at bruge i hvert fald en halv million kroner mere på uddannelse i år, end vi havde budgetteret med,« siger chefen for TV-avisen, Søren Knudsen.

Indrømmelsen kommer efter længere tids kritik og frustration blandt TVAs journalister og multiteknikere over det, de har opfattet som uklare og mangelfulde udmeldinger fra ledelsen.

Før jul sagde DR Nyheders ledelse for eksempel, at 25 procent af TV-avisens indslag inden sommer i år skal være redigeret af journalister. Medarbejderne savnede dels besked om, hvilke typer indslag de skulle redigere, dels om, hvorvidt alle journalister skulle op på at redigere en fjerdedel af deres egne indslag.

»Nu har vi præciseret, at det ikke er hver eneste journalist, der skal nå en kvote på 25 procent. Nogle laver måske mere, andre mindre. Det er heller ikke nogen totempæl, at vi når det til sommer. Bare vi når det i løbet af året, er det fint,« siger Søren Knudsen.

Endelig har ledelsen defineret, hvilke typer indslag der bør redigeres af journalisterne selv. Det drejer sig om Kort Nyt og det, der betegnes som 'klip-klap'-indslag – altså billede, lyd, billede, lyd. Om udlandshistorier og korte indslag, hvor materialet er i hus i god tid. Resten – reportager og features med mange elementer samt nyhedshistorier, der går helt frem til deadline – skal fortsat laves af journalister og multiteknikere i fællesskab.

De nye udmeldinger betyder, at selve uddannelses-strategien ændres. Nu sendes reporterne på mere omfattende kurser i grupper på 12 ad gangen. Og frem for alt indføres den såkaldte 'dobbelte klarmelding'. Det vil sige, at reporteren selv skal melde sig klar til at arbejde med systemet. Det er ikke nok, at underviseren siger, hun er klar.

»Vi har lyttet til medarbejdernes kritik, og der er kommet en afklaring på mange af de spørgsmål, de har stillet. Der er stadig utryghed, men den er reduceret betragteligt. Og frem for alt bakker medarbejderne op om den nye strategi,« siger Søren Knudsen. 

Det bekræftes af multitekniker og tillidsrepræsentant Pernille Gram: »Vi er glade for, at ledelsen har taget kritikken til sig, og planen er et skridt i den rigtige retning,« siger hun.

Ifølge TVA chef Søren Knudsen ligger det dog samtidig fast, at indførelsen af den digitale teknik skal give en besparelse på 6,6 millioner kroner over to år, svarende til 14-15 tekniske stillinger.

 

0 Kommentarer