DR laver kun historier på egne meningsmålinger

DR nægter at lave historier på andres meningsmålinger. Dermed adskiller de sig fra konkurrenterne på TV 2. Flere målinger er ellers en god ide, siger eksperter.

DR nægter at lave historier på andres meningsmålinger. Dermed adskiller de sig fra konkurrenterne på TV 2. Flere målinger er ellers en god ide, siger eksperter.

DR har et princip om ikke at lave historier på andre mediers meningsmålinger. Dermed holder DR sig troligt til målinger fra ét institut, Epinion.

Det fortæller DR P1-programmet Detektor i den seneste udgave fra i går onsdag.

»Det er et klart valg, vi træffer ikke at lave historier på andre målinger end vores egne,« siger Ralf Andersson, ledende redaktionschef i DR Nyheder og ansvarlig for DR's valg-dækning.

Konkurrenten TV 2 har ikke samme princip. Over for Detektor afviser TV 2, at de favoriserer nogle institutters målinger frem for andre. Også andre medier som Berlingske lægger gennemsnitsmålinger frem for læserne.

Flere eksperter siger til Detektor, at det er en god ide at bruge flere målinger.

»Hvis der er flere målinger på samme dag, så er det selvfølgelig en god ide at tage et gennemsnit af flere målinger. Det fjerner en stor del af usikkerheden. Så det kan være plus/minus en procent for eksempel i stedet for plus/minus en to-tre procent,« siger valgforsker, professor Søren Risbjerg Thomsen, Århus Universitet.

DR fastholder imidlertid princippet.

»Målingerne kan stritte i alle mulige forskellige retninger og hvis man så nævner dem alle sammen, så vil det blot være med til at skabe en masse forvirring og uklarhed,« siger Ralf Andersson.

Han er dog ikke afvisende over for, at andre målinger kan nævnes sammen med en Epinion-måling. Ralf Andersson skriver i en intern mail, at DR godt »(kan) nævne andres målinger i samme forbindelse for at sætte det i perspektiv«.

0 Kommentarer