DR kaprer Journalistens webskipper

For få uger siden sluttede en artikel på journalisten.dk med beskeden om, at DR endnu ikke har fundet journalisterne til stationens nye databaseredaktion. Det har DR nu. Journalisten sender stolt Skipper videre

Det hold på to journalister, en grafiker, en programmør og en redaktør, der fra 1. oktober skal udgøre DR's nystiftede databaseredaktion, er ved at være sat.

Journalisten webredaktør, Bo Elkjær – alias Skipper, bliver som journalist en nøglespiller på den nye DR-redaktion, der skal generere historier ved systematisk indsamling og behandling af store mængder data.

»DR's undersøgende databaseredaktion skal både på den korte og den lange bane sætte dagsorden med historier, der er baseret på grundige analyser af data. Datajournalistik er både et værktøj til research og en ny visuel formidling,« siger Katrine Birkedal Frich, redaktør på DR's nystartede databaseredaktion.

»I den nye databaseredaktion skal vi ved hjælp af redaktionens unikke sammensætning af kompetencer nå dybere, længere og bredere med datajournalistikken. DR får et stærkt team, hvor Bo Elkjærs evner som undersøgende databasejournalist understøtter det høje ambitionsniveau,« siger Katrine Birkedal Frich.

»Jeg kan godt forstå, at DR snupper vores webskipper til det projekt,« siger Journalistens ansvarshavende redaktør, Øjvind Hesselager, der understreger, at det er ærgerligt og trist at miste Skipper både som kapacitet og kollega – men at DR's valg også efterlader en god følelse.

»Selv om vi digitalt er en langt mindre spiller end DR's nye databaseredaktion, så har Journalistens redaktion i mindre skala samme ambition om at udrulle store historier online,« siger Øjvind Hesselager, der blandt andet fremhæver redaktionens stigende brug af lange og gennemillustrerede formater samt det seneste projekt – en online matrix over medietække.

Katrine Birkedal Frich, redaktør på DR's databaseredaktion, har tidligere udtalt, at kommunalvalget til november kan blive DR-redaktionens første satsning.

Skipper blev valgt som Journalistens nye webredaktør i maj 2012.

Før det var han presseansvarlig i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Tidligere har han været ansat på Ekstra Bladet, hvor han i 2003 modtog Cavlingprisen for dækningen af grundlaget for Irakkrigen.

1 Kommentar

anne marie
2. SEPTEMBER 2013
Det kan kun blive godt !
Det kan kun blive godt !