DR kan gå i sort i nat

Hvis ikke medarbejderne og DR-ledelsen bliver enige inden midnat, så nedlægger blandt andre DR-teknikerne arbejdet øjeblikkeligt. Det vil betyde sort skærm for seerne. (Opdateret 1/7 8.19)

Hvis ikke medarbejderne og DR-ledelsen bliver enige inden midnat, så nedlægger blandt andre DR-teknikerne arbejdet øjeblikkeligt. Det vil betyde sort skærm for seerne. (Opdateret 1/7 8.19)Det er ved at være sidste chance, hvis DR ikke skal miste tv-signalet i nat. I dag klokken 16 mødes en række medarbejderorganisationer med DR's ledelse for at prøve at forhandle en overenskomst på plads. Hvis de ikke bliver enige, vil arbejdet blive nedlagt fra midnat af.

»Vi håber selvfølgelig, at vi får lavet en aftale. Det er det, vi er her for. Det ser svært ud, men det har vi prøvet før,« fortæller Michael Antonsen, der forhandler på vegne af Dansk Metals medarbejdere i DR, som eksempelvis inkluderer teknikerne.

Ud over Dansk Metal er blandt andre AC, HK Stat og 3f med i forhandlingerne, der repræsenterer over 1000 medarbejdere på DR. Journalisterne er ikke med. Skulle strejken blive en realitet, kan det dog få ret store konsekvenser for journalisternes arbejde, da DR's medieplatforme vil gå i sort under en strejke:

»Ud over nødsignaler kan der ikke sendes noget ud, hvis DR-teknikerne strejker,« fortæller Michael Antonsen til Journalisten.dk.

Parterne mødes i forligsinstitutionen, der er sidste bastion, når overenskomstforhandlinger er gået i hårdknude. Selv om medarbejderorganisationerne varslede strejken for en måned siden, har forligsmanden stadig den mulighed, at han kan udsætte strejken i 14 dage, hvis han tror, at man kan nå en løsning.

Opdateret 1/7 8.19: Strejken er udsat. Dermed har forhandlingsparterne ovennævnte 14 dage til at finde en løsning. Læs kort tekst på B.dk.

0 Kommentarer