Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:48 20.05.2022 Kerstin Bruun-Hansen

DR kalder stærkt kritiseret program for ”det fineste public service”

Flere medvirkende i DR Ung-programmet ’Ellen Imellem’ føler sig misbrugt og ført bag lyset af DR. Det skriver Akademikerbladet og Videnskab.dk.

I programmet får konspirationsteoretikere og abortmodstandere lov til at interviewe forskere og politikere gennem en DR-journalist.

Deltagerne tror, de bliver interviewet af en journalist, men i virkeligheden agerer DR-journalisten bare mikrofonholder, da hun har en konspirationsteoretiker i øresneglen, der stiller alle spørgsmålene.

Og det møder stor modstand fra de medvirkende, blandt andet astronomiprofessor fra Københavns Universitet Anja C. Andersen.

”Jeg synes, jeg er blevet misbrugt til at sprede ’fake news’ til unge mennesker,” fortæller Anja C. Andersen til Videnskab.dk, som bliver bakket op af en række andre forskere og DM’s formand, Camilla Gregersen.

I DR er redaktionschef i DR Ung Jonas Delfs overrasket over reaktionerne fra det videnskabelige miljø. Han forklarer, at der er tale om et program med satiriske elementer, som skal engagere unge mennesker i vigtige samfundsdagsordener.

”Det er noget af den fineste public service,” siger han til Videnskab.dk.

DM oplyser, at de har sat deres jurister på sagen, da de arbejder på en klage til DR.

SENESTE NYT

Flere nyheder