DR-journalist får pris for hospice-dokumentar

Anders Agger får den nye Liv & Død-pris for dokumentarserien "Sømanden og juristen" om livet og døden på et hospice i Hvide Sande.

Anders Agger får den nye Liv & Død-pris for dokumentarserien "Sømanden og juristen" om livet og døden på et hospice i Hvide Sande.

Anders Agger lægger ikke skjul på, at han er overrasket.
»Jeg mener: Døende mennesker på et hospice i Vestjylland … det er måske ikke det første, en tv-station råber efter på en udviklingsdag i et sommerhus. Men jeg er glad – og ydmyg – over, at serien fik sit eget liv. Og over at få Liv & Død-prisen,« siger Anders Agger i en pressemeddelelse fra DR.
Hans dokumentarserie "Sømanden og juristen" følger personerne og hverdagen på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande.
Liv & Død-prisen uddeles for første gang i år, i anledning af Landsforeningen Liv & Døds 130 års jubilæum. Foreningen blev stiftet i 1881 som Dansk Ligbrændingsforening.
»Ved at lade os følge den døende og de nærmeste pårørende, vennerne og plejepersonalet har udsendelserne på fornem vis været med til at nedbryde tabuet om døden og samtidig været en stærk reminder til os alle om, at vi også skal leve livet, mens vi har det. På sin egen måde har programmerne således mindet os alle om, at vi kommer til at forholde os til døden på et eller andet tidspunkt,« siger Inge Nesgaard, foreningens formand.
Liv & Død-prisen vil fremover blive givet hvert år »til personer eller organisationer, som har været med til at nedbryde tabuet om døden i det offentlige rum«.
46-årige Anders Agger er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole, og han har været ansat i DR siden 1989, i dag i DR Dokumentar.

0 Kommentarer