DR indkalder Absurdistan-folk til møde om fremtiden

En lokaljournalist afslørede et borgermøde i Hellerup som fup fra Absurdistan. Nu dropper DR udsendelsen og indkalder satire-folkene til møde om programmets fremtid
04.03.2013 · 15:34

DR har indkaldt til møde med folkene fra Douglas Entertainment, som laver satireprogrammet ’Absurdistan’ til DR3. Programmets fremtid i DR står øverst på dagsordenen, og en konkret udsendelse er blevet aflyst.

Det skriver politiken.dk.

Beslutningen er truffet, efter at folkene bag Absurdistan på vegne af den fiktive forening ’Asyl Danmark’ har forsøgt at gennemføre et iscenesat borgermøde om et opdigtet asylcenter, der skulle placeres i det velhavende Hellerup-område.

Det er i strid med DR's programetik, mener kanalchef for DR3 Lotte Lidegaard.

”Programetikken er ikke blevet overholdt, og den ulempe, som tirsdagens fiktive møde skabte for borgerne, står ikke mål med det, DR ønsker at opnå med programmet,” forklarer hun i en pressemeddelelse.

Fupnummeret blev allerede afsløret i sidste uge af en journalist fra Lokalavisen Villabyerne. Det forhindrede dog ikke folkene bag Absurdistan i at forsøge at gennemføre borgermødet alligevel.

Succesen var dog begrænset, og forsøget var at gå over grænsen, mener seerne og lytternes redaktør på DR, Jacob Mollerup.

»I den nye asylsag synes jeg, man har forladt gråzonen og er nået ind i det sorte felt - i hvert fald hvis man ser på, hvad DR bør stå model til. Metoden skamrides, og den seriøse begrundelse for det nye falskneri er uklart. Hvad er det, Absurdistan vil fortælle os om nærdemokrati,« spørger Jacob Mollerup i en klumme ifølge politiken.dk.Tidligere på året har folkene bag Absurdistan skabt debat med deres arbejdsmetoder. Først udsendte de en falsk pressemeddelelse til pressen om en ny natklub, der kun åbnede dørene for smukke mennesker, og siden fodrede Absurdistan medierne med en opdigtet historie om en datingside for muslimer. Begge historier kom i medierne, selv om de var pure opspind.

Kommentar

04/03/2013 - 17:58

Lars Sundling

Det ville klæde DR, om man blot ville anvende licensmidlerne til simpelthen at beskrive virkeligheden, den helt almindelige rå virkelighed, som gælder for de fleste ganske almindelige borgere i dette land, i stedet for at bruge en masse krudt og penge på at skabe en " ny virkelighed" som nok kun sjove komikere og den kreative kulturelite finder sjovt!

Stop disse intetsigende "kreative" indfald som først og fremmest giver beskæftigelse og gode penge til jer selv og hop ud af legestuen - den rigtige verden findes faktisk - og den er hård i disse år, benhård!Seneste nyheder

20.04.2018 · 13:22

Ny OK18-kampagne: #fremtidenbakkerop

Maja Langberg
20.04.2018 · 12:03

Nye dataregler er en kæmpe arbejdsbyrde for bureauerne

Thomas Møller Larsen
20.04.2018 · 09:21

Overskud i Jysk Fynske Medier

Jakob Albrecht

Seneste jobopslag

Pressekonsulent

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering
Ansøgningsfrist: 13.05

Kommunikationsmedarbejder til Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Ansøgningsfrist: 06.05

Studentermedhjælper til SoMe og kommunikation til Danske Mediestuderende

Danske Mediestuderende
Ansøgningsfrist: 05.05

Kommunikationsmedarbejder (journalist)

Region Syddanmark
Ansøgningsfrist: 10.05

Journalist til kommunikationsopgaver i Helsingør Stift

Helsingør Stift
Ansøgningsfrist: 04.05

Kommunikationsansvarlig

Kunstforeningen GL STRAND
Ansøgningsfrist: 01.05

Information søger korrespondenter

Information A/S
Ansøgningsfrist: 30.04

KOMMUNIKATIONSCHEF

Krifa
Ansøgningsfrist: 14.05

Kommunikationskonsulent med teknisk snilde og politisk flair

FARMAKONOMFORENINGEN
Ansøgningsfrist: 08.05

Dansk Blindesamfund søger struktureret webredaktør

Dansk Blindesamfund
Ansøgningsfrist: 23.04

Højskolelærer til undervisning på journalistlinjen

Rønde Højskole
Ansøgningsfrist: 23.04