DR indfører nødplan – flere programmer udgår i dag

Resten af dagen udkommer Radioavisen, TV Avisen og dr.dk i kort form, og bl.a. 'DR 2 Dagen', 'Deadline' og 'P1 Orientering' udgår helt. ”Valget var ikke at udkomme eller at udkomme med noget, der ikke var godt nok,” siger tillidsmand Mathias Bay Lynggaard fra 'P1 Orientering'

Dagens store fyringsrunde i DR kommer også til at kunne mærkes for DR’s lyttere, læsere og seere.

Resten af dagen i dag kører DR med et nødplan, hvor Radioavisen, TV Avisen og dr.dk udkommer i kort form. Flere programmer udgår helt i dag. Det gælder programmerne 'DR 2 Dagen', 'Deadline' og 'P1 Orientering'. Også 'P1 Morgen' udgår torsdag.

Fællestillidsmænd for journalisterne i DR Henrik Friis Vilmar fortæller, at det sker med DR-ledelsens forståelse. 

”Dem, der har fået lov til at gå hjem, har fået lov til det, fordi de ikke har været i stand til at passe deres arbejde, eller fordi der har manglet hænder som følge af afskedigelser,” siger han til Journalisten.

Det bekræfter Thomas Falbe, nyhedschef i DR Nyheder. 

”Vi har lyttet til medarbejdernes ønsker, efter at der er afholdt nogle faglige møder, hvor stemningnen var, at det var vanskeligt at foksusere og udkomme på en række redaktioner. Det har vi lyttet til,” siger han. 

I alt har 205 medarbejdere i DR i dag fået besked om, at ledelsen har i sinde at fyre dem. Samlet bliver der fremover 382 færre stillinger i DR.

Ikke realistisk at udkomme med kvalitet

Et af de programmer, der ikke udkommer i dag, er 'P1 Orientering'. Her fortæller tillidsmand Mathias Bay Lynggaard, at redaktionen er hårdt ramt af dagens prikkerunde.

”Fem mennesker er forsvundet ud af redaktionen i den her proces, det svarer til en tredjedel af de fastansatte medarbejdere. Det påvirker selvfølgelig dem, men det påvirker også kollegerne,” siger han.

En af de fyrede på 'P1 Orientering' er journalist Rasmus Mark Pedersen, som Journalisten interviewede tidligere i dag. Tillidsmand Mathias Bay Lynggaard fortæller, at dagen har været rigtig svær for redaktionen. 

”Folk bruger rigtig meget tid og mange kræfter på at være der for hinanden, og det går nødvendigvis ud over produktionen. Derfor indstillede vi til cheferne, at det ikke er realistisk at udkomme med et program af den kvalitet, som Orientering skal have. Og det har cheferne vist forståelse for,” siger han.

Hvad vil du sige til de lyttere, der kommer til at vente forgæves på 'P1 Orientering' i dag?

”Jeg vil sige, at vi sender igen i morgen med høj kvalitet. Men vi kunne aldrig finde på at gå i luften med noget, der ikke er godt nok. Og det ville vi gøre i dag. Så valget var ikke at udkomme eller at udkomme med noget, der ikke var godt nok,” siger Mathias Bay Lynggaard.

På tale at nedlægge arbejdet i DR Byen 

Også i tre af DR’s distrikter vil læserne, lytterne og seerne kunne mærke dagens prikkerunde i DR.

Hos både DR Syd, DR Sjælland og DR Østjylland valgte medarbejderne tidligere i dag at nedlægge arbejdet.

”Jeg ved, at det også har været diskuteret blandt medarbejderne i DR Byen. Men det skete så ikke, for nu valgte ledelsen at give dem lov til at gå hjem,” siger fællestillidsmand Henrik Friis Vilmar.

Ville de have nedlagt arbejdet, hvis de ikke havde fået lov at gå hjem?

”Det kan godt være. Men det kan jeg jo ikke svare 100 procent sikkert på, for nu fik de jo lov at gå hjem,” siger han.

0 Kommentarer