DR-hold kørte sydpå for at filme snedriver – og kørte selv fast

”Man opsøger jo katastrofen, men hvad skal man ellers gøre?,” lyder det fra DR-journalist Camilla Faurholdt-Löfvall, der var sendt ud for at rapportere om kraftig snefygning på Sydsjælland

”Man risikerer at køre på en vej, der ellers ser fin ud. Og så pludselig ligger der en ordentlig dynge sne.”

Sådan lød det tidligt mandag morgen fra vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi, da han skulle forklare TV 2, hvordan kraftig fygning og snedriver vil påvirke trafikken dagen igennem.

Det viste sig ret hurtigt også at være tilfældet på Sydsjælland. Det måtte DR’s livehold, der var sendt ud for at sende fra morgentrafikken, ret tidligt på arbejdsdagen sande.

Midt mellem to landeveje omkring Sydmotorvejen fra Sjælland mod Farø kørte liveholdet nemlig fast mellem en morgenudsendelse klokken 7 og 8.

”Vi stod og sendte i mørke og fik at vide, at de gerne ville have os til et nyt sted klokken 8, så vi prøver at finde et nyt sted. Vi skulle ad nogle små veje, for vi ville jo gerne se, hvordan det stod til derude, og vi vidste godt, at der ville være driver,” fortæller journalist Camilla Faurholdt-Löfvall.

”Det gør jo ikke noget for os, at der er en drive, for vi skal ikke møde på arbejde i den anden ende, så vi bliver ikke tvunget til at forsøge at køre igennem den. Vi ville jo bare kunne bakke og køre tilbage, så det tænkte vi ikke ville være et problem.”

Så ud ad landevejen gik det for holdet i den hvide DR-bil. Asfalten var stadig sort, da der kom en sneplov kørende i den modsatte vejbane, hvilket burde være et tegn på, at vejen skulle have været fri for sne. Det var lige indtil, den ikke var det længere.

”Og så kørte vi fast,” fortæller Camilla Faurholdt-Löfvall.

På den ene side kunne bildøren ikke åbne, fordi snedriven var for høj. Når døren på den anden side blev åbnet, føg sneen ind, og kameraet isede til.

”Vi holdt i en time, før vejhjælpen kom. Da de kom, var vi føget endnu mere inde, så han kunne ikke komme hen til os ad den vej, vi ville køre op ad. Så han var nødt til at køre om til bagenden af os og trække os fri. Det tog halvanden time for ham, og han sad selv fast flere gange.”

”Man opsøger jo katastrofen”

For nogen kan det måske virke helt åndssvagt at begive sig ud på de små veje for at rapportere fra det, som myndighederne advarer mod. Og det er Camilla Faurholdt-Löfvall helt bevidst om.

”Jeg er godt klar over, at man bliver gjort til grin. Man opsøger jo katastrofen, men hvad skal man ellers gøre? For det første er man jo nødt til at tage ud og kigge, hvor det er. Politiet siger, at der på nogle af de små veje ligger driver, der er højere end patruljebilen, og så er vi jo nødt til at forsøge at filme det,” siger Camilla Faurholdt-Löfvall.

Dagen, der kom skævt i gang for holdet, der blev sendt ud for at sende hjem til både radio og tv, er ikke blevet meget bedre op ad dagen.

”Det har været en højst utilfredsstillende dag. Vi har kørt rundt og ledt efter, hvor man kan se det her sne. Problemet er, når du kører, så ser du en masse ting, som du gerne vil vise. Men der er ingen steder at parkere, for der er kun det ene spor farbart, så hvis du stopper bilen for at fotografere, blokerer du hele trafikken. Du kan ikke komme ind i indkørsler, for der ligger bare en kæmpe drive.”

Trods risikoen ved at køre ud i præcis det, der bliver advaret om, er der gode grunde til at gøre det, mener Camilla Faurholdt-Löfvall.

”For hvem tror, de kommer til at sidde fast på en vej, som en sneplov lige har ryddet? Den var bare ikke ryddet særlig længe. Jeg har ikke noget imod, at folk synes, at jeg er idiot, så længe de lærer og bliver klogere af det. Hvis bare de ikke begår den samme fejl som os,” siger hun og tilføjer:

”Vi mødte også nogen, som kørte ind på rastepladsen, der var nødt til at vende om og køre hjem igen, men hvor chefen ikke forstod, at vejret kunne spille så meget ind. På den måde giver det også mening at vise, hvor galt det egentlig står til derude.”

Rettet den 9/2 klokken 15.00. Tidligere fremgik det, at der var tale om motorvejen ved Næstved. Det er rett til Sydmotorvejen fra Sjælland mod Farø.

0 Kommentarer