
De daglige testresultater har i løbet af coronakrisen fyldt meget hos danske medier. Foto: Leonhard Foeger/Reuters/Ritzau Scanpix
Fra den 10. september blev Covid-19 ikke længere kategoriseret som en såkaldt ”samfundskritisk sygdom” af de danske myndigheder. Det betød, at restriktionerne, forsamlingsforbuddene og kravene om coronapas forsvandt fra danskernes hverdag.
Dermed var push-beskederne fra DR Nyheder med de daglige smittetal også fortid.
Det skyldtes blandt andet den nye kategorisering af sygdommen, lyder det fra nyhedschef Thomas Falbe:
”Hvis der er en markant udvikling i tallene, altså en nyhed, kan vi stadig finde på at udsende en push-besked, ligesom vi stadig skriver korte artikler om udviklingen i antallet af smittede, indlæggelser, kontakttal og lignende.”
TV 2’s er stadig populære
Derudover har man på dr.dk også fjernet den store temaboks på forsiden af dr.dk, men bevaret en mindre widget, hvor man som bruger kan klikke sig frem til antallet af vaccinerede, antallet af smittede og antallet af indlagte og døde.
Men selv om vi nu er længere henne i september, bliver der stadig dagligt sendt nyhedsnotifikationer ud fra TV 2’s redaktion med ’dagens coronatal’, hvor antallet af smittede, indlagte og døde blandt andet fremgår.
”Vi synes, det er lidt for tidligt at stoppe med det, og det er også meget populært hos brugerne. Det er rigtigt, at det går meget bedre i Danmark, men corona er stadig en vigtig journalistisk historie, både herhjemme og i udlandet,” lyder forklaringen fra Kristoffer Pinholt, som er chefredaktør for digitalt indhold på TV 2.
Han tilføjer, at Tv2.dk fortsat vil lave nyheder og perspektivhistorier om corona, og derudover også pushe til et dataoverblik over udviklingen, så længe det er ”journalistisk relevant”.
Professor: Man bør stoppe
Professor Søren Riis Paludan fra Aarhus Universitet er under coronakrisen blevet brugt flittigt af danske medier til at udlægge lige netop de daglige coronatal, og han har også en klar holdning til de daglige opdateringer:
”Jeg synes klart, man skal stoppe. TV 2’s primære argument ser ud til at være popularitet. Mange nyheder, inklusive en række mindre lødige, ville kunne leve op til det kriterium uden at have høj reel nyhedsværdi,” mener professoren.
Men popularitet er ifølge Kristoffer Pinholt ikke nødvendigvis en dårlig ting:
”Der er ikke noget galt i at lave et journalistisk produkt, som er populært hos brugerne. Det er vi faktisk rigtig stolte af. Corona-overblikket er da også blevet kåret til årets digitale idé af Danske Medier. Det er jo en god ting, at danskerne selv kan følge med i udviklingen af smittede,” svarer han til kritikken.
Derudover fremhæver Kristoffer Pinholt, at der er en aktuel debat om, hvordan smittetallene vil udvikle sig hen over efteråret og vinteren, og at det derfor også giver mening at følge udviklingen af den grund.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.