DR: Haagerup har overholdt reglerne – men nu laver vi dem om

DR rydder op i ordninger for bonuspoint, hotel og brug af taxa, efter at det er kommet frem, at nyhedsdirektør Ulrik Haagerup har beholdt bonuspoint samlet på licensbetalte flyvninger. ”Vi oplever for tiden en meget stor opmærksomhed omkring alle udgifter,” siger økonomidirektør

I årevis har nyhedsdirektør i DR Ulrik Haagerup haft glæde af de bonuspoint, han optjente, når han fløj fra sit hjem i Jylland til DR Byen i København.

Det kunne netmediet Journalista og Ekstra Bladet afsløre i dag. I samme anledning kommer DR nu med helt nye regler for udgifter til taxa, forplejning, hotelovernatning – og brug af bonuspoint.

Det forklarer økonomichef i DR Niels Ammitzbøll per mail til Journalisten:

”Vi oplever for tiden en meget stor opmærksomhed omkring alle udgifter. Der har været spørgsmål. Derfor har vi nu afsluttet arbejdet og truffet de endelige beslutninger og meldt resultatet ud offentligt.”

Han skriver, at arbejdet på de forskellige tiltag for at reducere udgifterne til rejser har stået på siden sommeren 2016.

Har Ulrik Haagerup overtrådt nogen regler?

”Nej, Ulrik Haagerup har handlet i overensstemmelse med retningslinjerne. Det vil han også gøre fremover, efter at vi har ændret retningslinjerne,” skriver Niels Ammitzbøll. 

Vil ikke oplyse antal point

Hverken DR eller Ulrik Haagerup ønsker at oplyse, hvor mange point der er tale om. Det er ”et privat forhold”, lyder forklaringen.

Over for Journalisten bekræfter UIlrik Haagerup i en mail, at han har haft et privat bonuskort siden 1993 – 14 år før han kom til DR.

”Her er der samlet point i forbindelse med private ferier, biludlejning, hotel og rejser foretaget for mine tidligere arbejdsgivere, da jeg selv var selvstændig, samt for rejser i DR-regi,” skriver han.

Han understreger, at det alt sammen er foregået inden for DR's gældende retningslinjer.

”Kortet er privat, og den konkrete anvendelse af de forskellige optjente point anser jeg også for at være et privat anliggende.”

Nu ændrer DR retningslinjerne.

”Og jeg kommer naturligvis også til fremover at agere fuldstændigt i overensstemmelse med disse. DR afsøger nu mulighederne for at bringe bonuspoint i anvendelse i DR-regi, og jeg stiller gerne mine point til rådighed for det,” forklarer Ulrik Haagerup.

Han skriver, at han også stiller de point til rådighed til DR, som han allerede har optjent.

Først var der hesten

Afsløringen af nyhedsdirektørens bonuspoint kommer kort efter historien om transporten af korrespondent Johannes Langkildes kones hest til USA.

Dengang lød forklaringen fra Johannes Langkildes chef, Ulrik Haagerup, i første omgang, at transporten var foregået efter reglerne. DR valgte at betale for flytningen af hesten, fordi familiens flytning til Washington var billig sammenlignet med andre flytninger, lød forklaringen dengang fra Ulrik Haagerup i DR 'Deadline'.

Siden viste en redegørelse fra DR, at Langkilde-familiens flytning havde været den højeste flytteudgift til en korrespondent i fem år. Og efterfølgende forklarede Ulrik Haagerup, at beslutningen om at betale for hesten var en 'fejlvurdering'. Og at DR ikke ville betale for hjemtransporten.

7 Kommentarer

Lillian Ungermann
2. FEBRUAR 2017
Det gør småligheden heller
Det gør småligheden heller ikke.
Rasmus Callesen
2. FEBRUAR 2017
Griskheden kender ingen
Griskheden kender ingen grænser.
Peter C. Madsen
1. FEBRUAR 2017
Hvordan mon det ser ud hos
Hvordan mon det ser ud hos TV2 - med deres flytten frem og tilbage mellem Odense og København ?
Peter C. Madsen
1. FEBRUAR 2017
Hågerups ordning adskiller
Hågerups ordning adskiller sig vel ikke meget fra vore folketingspolitikere - og er vel en del af den samlede lønaftale.
Peter Pishai Storgaard
31. JANUAR 2017
Sune, hvis man tager
Sune, hvis man tager Haagerups (omregnede) timeløn i betragtning, vil der nok ikke være meget sparet ved at sende ham på en metro til Christianshavn for så at skulle vente der, inden han kan skifte til en anden metro tilbage til DR Byen. Især når han nok nemmere kan arbejde under en taxatur.

Flere