Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:39 10.07.2023 Anna Sol Jørgensen

DR giver koncertbilletter til politikere i Folketinget og EU

DR giver koncertbilletter til politikere i Folketinget og EU

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

DR deler jævnligt gratis billetter ud til koncerter i DR Koncerthuset til politikere i Folketinget og Europa-Parlamentet.

Det skriver Politiken på baggrund af et nyhedsbrev, DR med jævne mellemrum sender til medlemmer af Folketingets Kulturudvalg og danske medlemmer af Europa-Parlamentet.

Den type billetter er ifølge Jesper Olsen, ekstern lektor i offentlig ret og formand for Transparency International Danmark, problematisk og minder om sagen om lokalpolitikere, der modtaget fribilletter til Det Kongelige Teater, siger han til Politiken.

Ingen i DR’s ledelse har ønsket at stille op til interview med Politiken, og i et skriftligt svar undgår DR’s direktør for strategi og brugere, Lasse Bastkjær Jensen, at forholde sig til, hvorvidt det har relevans for EU-parlamentarikere at kunne deltage i et brredt udbud af koncerter.

“Formidlingen af kultur og kunst er et helt centralt element i DR’s virke, og vi er derfor glade for, at medlemmer af Folketinget og regeringen viser interesse for at opleve DR’s koncerter,” skriver Lasse Bastkjær Jensen til Politiken.

SENESTE NYT

Flere nyheder