DR-general lægger op til fyringer

Hvis politikerne vælger at skære erhvervslicensen - som meget tyder på - kan det kun betyde afskedigelser, fastslår DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn. »Det er forfærdeligt, at de besparelser skal gå ud over nogle af mine kolleger,« siger tillidsrepræsentant til Journalisten

Hvis medieforliget ender med besparelser i DR, så er det ikke til at undgå fyringer. Sådan lyder det fra DR’s generaldirektør i DR’s interne medie, DRinde.

Meget tyder på, at medieforliget vil ende med, at politikerne skærer erhervslicensen væk. Det vil betyde en besparelse på 75 mio. kr.

”Vi skal omprioritere for at finansiere krav fra politikerne, og vi skal finde rene besparelser,” siger Maria Rørbye Rønn til DRinde.

Vil ikke kunne undgå afskedigelser

Hun peger på, at der samtidig meget vel kan komme nye krav til DR. Blandt andet mere dansk indhold på DR3, bedre tilbud til handikappede, nye tilbud til børn på nettet og mere ekstern produktion.

”Det vil være krav, som vi ikke bliver kompenseret for, og vi bliver nødt til at omprioritere for at finansiere kravene. Vi skal finde rene besparelser, og vi vil ikke kunne undgå afskedigelser,” siger Maria Rørbye Rønn i DRinde.

Tillidsrepræsentant i DR Anne Serlev ærgrer sig over meldingen, men hun er ikke overrasket.

»Jeg synes, det er forfærdeligt, at de besparelser skal gå ud over nogle af mine kolleger. Det kommer ikke bag på mig, for de besparelser har vi jo hørt om i månedsvis. Men vi vil da gå ind i kampen for at afbøde,« siger hun til Journalisten.

»At der skal laves nye programmer, er jo ikke ensbetydende med, at der skal nye mennesker ind. De samme kolleger kan lave nye ting. Det ser jeg ikke som et problem, det er jo en veluddannet flok, der kan løse stort set enhver opgave,« fortsætter hun.

Nervøsitet blandt medarbejderne

Maria Rørbye Rønn understreger i DRinde, at medieforliget ikke er vedtaget endnu. Men så snart det sker, vil DR’s ledelse gå i gang med at se på, hvor de kan finde penge til eventuelle besparelser og omlægninger.

»Og det arbejde regner jeg da med, at vi bliver trukket ind i lige fra start,« siger Anne Serlev.

Nu har rygterne svirret længe om, at der skal skæres ned. Hvordan er stemningen blandt medarbejderne?

»Der er selvfølgelig nervøsitet rundt omkring, og det er jo ikke det bedste udgangspunkt for en kreativ proces. Vi vil gerne have en afklaring hurtigt, men ikke hurtigere end, at vi kan være med til at påvirke processen,« siger Anne Serlev.

Maria Rørbye Rønn oplyser til Journalisten, at hun ikke ønsker at udtale sig, så længe forhandlingerne om medieforliget pågår.

Opdateret 17.52: Maria Rørbye Rønn ønsker ikke at udtale sig til Journalisten.

2 Kommentarer

Chresten Ibsen
23. JUNI 2014
DRs journalister kan trøste
DRs journalister kan trøste sig med, at det giver nogle nemme historier at producere til både TV, radio og web, når nedskæringerne gennemføres. Hvis altså redaktionerne synes, nedskæringer på 75 mio i DR er samfundsrelevant nok.
Ole Rasmussen
19. JUNI 2014
Et godt sted at starte, det
Et godt sted at starte, det ville være, at studere programfladen på TV siden med friske øjne, herunder, hvilken kvalitet programmerne skal have i Prime Time.