DR fyrer Reimer Bo

Efter massiv kritik af studievært og journalist Reimer Bo har DRs ledelse valgt at fjerne ham fra DRs nyhedsmagasin '21 Søndag'. Det sker med øjeblikkelig virkning.

Efter massiv kritik af studievært og journalist Reimer Bo har DRs ledelse valgt at fjerne ham fra DRs nyhedsmagasin '21 Søndag'. Det sker med øjeblikkelig virkning.

Ifølge DR Kultur kommer beslutningen i kølvandet på den opmærksomhed, der har været om værtens rolle i flere interview med kendte, dømte kriminelle – senest interviewet med den bedrageridømte Stein Bagger.

Reimer Bo, der har været Danmarks mest kendte studievært, er blevet mødt med både intern og ekstern kritik. Særligt det faktum, at Reimer Bo har tjent penge på at sælge et interview fra sit private firma til DR, alt imens han også fungerede som vært på 21 Søndag.

"Jeg har meget stor respekt for Reimer. Han er en knalddygtig journalist og har været en god mand for DR igennem rigtig mange år. Men vi var nået til et sted, hvor Reimers person kom til at skygge for de journalistiske historier i programmet – og det er en situation, som vi ikke kan leve med," udtaler DRs nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, til DR Kultur.

Forleden fremkom DRs egen seerredaktør, Jacob Mollerup, i øvrigt med en usædvanlig kraftig kritik af forløbet med Reimer Bo.

»Det var en helt usædvanligt dårlig model, DR anvendte, da man indkøbte et eksklusivt interview med Stein Bagger fra en deltidsansat studieværts private produktionsselskab,« skrev Jacob Mollerup blandt andet i sin faste klumme på DR.dk.

Forinden havde DRs Nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, slået fast, at der ikke ville komme nye aftaler med Reimer Bo som den, der blev indgået i forbindelse med Stein Bagger-interviewet.

Men nu tager DR den fulde konsekvens og piller Reimer Bo øjeblikkeligt af 21 Søndag.