search

DR fyrer Reimer Bo

Efter massiv kritik af studievært og journalist Reimer Bo har DRs ledelse valgt at fjerne ham fra DRs nyhedsmagasin '21 Søndag'. Det sker med øjeblikkelig virkning.

Efter massiv kritik af studievært og journalist Reimer Bo har DRs ledelse valgt at fjerne ham fra DRs nyhedsmagasin '21 Søndag'. Det sker med øjeblikkelig virkning.

Ifølge DR Kultur kommer beslutningen i kølvandet på den opmærksomhed, der har været om værtens rolle i flere interview med kendte, dømte kriminelle – senest interviewet med den bedrageridømte Stein Bagger.

Reimer Bo, der har været Danmarks mest kendte studievært, er blevet mødt med både intern og ekstern kritik. Særligt det faktum, at Reimer Bo har tjent penge på at sælge et interview fra sit private firma til DR, alt imens han også fungerede som vært på 21 Søndag.

"Jeg har meget stor respekt for Reimer. Han er en knalddygtig journalist og har været en god mand for DR igennem rigtig mange år. Men vi var nået til et sted, hvor Reimers person kom til at skygge for de journalistiske historier i programmet – og det er en situation, som vi ikke kan leve med," udtaler DRs nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, til DR Kultur.

Forleden fremkom DRs egen seerredaktør, Jacob Mollerup, i øvrigt med en usædvanlig kraftig kritik af forløbet med Reimer Bo.

»Det var en helt usædvanligt dårlig model, DR anvendte, da man indkøbte et eksklusivt interview med Stein Bagger fra en deltidsansat studieværts private produktionsselskab,« skrev Jacob Mollerup blandt andet i sin faste klumme på DR.dk.

Forinden havde DRs Nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, slået fast, at der ikke ville komme nye aftaler med Reimer Bo som den, der blev indgået i forbindelse med Stein Bagger-interviewet.

Men nu tager DR den fulde konsekvens og piller Reimer Bo øjeblikkeligt af 21 Søndag.

Kommentarer
6
Bjarne Petersen
26.05.10 19:35
Re: DR fyrer Reimer Bo

Ja, skal man nu grine eller græde over den seneste udvikling. Det er virkelig en loose-loose situation for både Reimer Bo og DR, som bygger på en usædvanlig grad af manglende situationsfornemmelse hos begge parter og en tænderskærende ledelsesstil hos de journalistisk ansvarlige hos DR - både i nyhedsafdelingen og hos 21 Søndag. 

Lad os prøve at bryde facen op i bidder. Reimer Bo's kontraktslige forhold med DR bygger på en årelang tilknytning og naturlige venskablige bånd med ledende journalister/redaktører på 21 Søndag. Det er nøglen til at forstå hele misæren på DR. 

For hvordan har ledelsen stiltindede kunnet acceptere, at der var indgået en freelancekontrakt med Reimer Bo, som tillod den model, som Reimer Bo i sidste ende aftalte med DR, hvor der indgik "dobbeltbetaling" for producering af en dokumentar i regi af eget Reimer Bo's eget produktionsselskab oprettet mindre end tre uger før udsendelsen offentliggørelse samtidig med, at han kontraktsligt var tilknyttet som fast ankerperson på 21 Søndag? 

Nyhedsdirektør Ulrik Haagerup begrunder fyringen således: 

"Jeg har meget stor respekt for Reimer. Han er en knalddygtig journalist og har været en god mand for DR igennem rigtig mange år. Men vi var nået til et sted, hvor Reimers person kom til at skygge for de journalistiske historier i programmet - og det er en situation, som vi ikke kan leve med."

Man kan så undre sig over, hvorfor DR i flere år har brandet deres nyhedsoplæsere så personligt, som det er tilfældet. DR burde have lært lektien tidligere, da man måtte fyre Jeppe Nybroe. DR har således selv været med til at promovere Reimer Bo's personlighed - hvorefter man ledelsesmæssigt har truffet graverende fejlagtige beslutninger knyttet op til Reimer Bo's personlige kapital. Det er i den grad udtryk for hykleri og dobbeltmoral. 

Omkring Reimer Bo's egen personlige dømmekraft må man også undres og virkelig græmmes. Læs selv hans egen udlægning her på JP: Reimer Bo: Jeg er rystet  

Er der noget, du fortryder i denne sag?

"Det ved jeg ikke om der er," siger Reimer Bo. "Men det får jeg vel god tid til at evaluere nu."  

JA, og tillad mig at hjælpe dig lidt på vej i de overvejelser. 

Måske burde du i tide have udvist tilstrækkelig sund dømmekraft. For udeforstående er dokumentaren med Stein Bagger på mange måder skelsættende og velvalgt som din svanesang. For den handler om grådighed, higen efter anerkendelse og mangel på selvreflektion. Alle tre komponenter, som desværre samtidig kan kobles på din beslutning om at lave dokumentaren på nøjagtig den måde, du gjorde.

Du forsøger i JP at retfærdigøre modellen med, at den tidligere har været brugt i DR i forbindelse med interviews med Anders Fogh Rasmussen og grevinde Alexandra. Ja, og var det kommet frem at dette var modellen ved disse tidligere lejligheder, ville der sikkert også have lydt et ramaskrig.

Når det sker i forbindelse med Stein Bagger interviewet sættes modellen blot endnu mere i relief - fordi du dermed valgte at gå ned af en vej, hvor emnet er plattenslageri, snyd og bedrag - som i sidste ende meget vel symboliserer din egen valgte model med DR. Efter reaktionerne ovenpå dit interview med Rigmor Zobel burde du have set det komme....

Reimer Bo, du har foretaget personlige valg, som har miskrediteret din vigtigste markedsværdi: DIN TROVÆRDIGHED. Du har sat den over styr med simpel grådighed og din metode er fejlagtigt ikke blevet udfordret før bagefter af en række ansvarlige chefer i DR, som nu har travlt ved håndvasken. Med tabet af din troværdighed har du ikke udelukkende tabt en god kontrakt med DR - men du får således også svært ved i fremtiden at få andre opgaver ind, der bygger på din cobranding med DR i form af ordstyreropgaver og konferencier for andre virksomheder og ved konferencer. Og det er måske godt det samme, for elastikken var vel trukket tilpas lang efterhånden. At du nu mest af alt har travlt med at råbe om økonomisk kompensation for kontraktsbrud sætter min pointe i et klart lys. Du glemte din vigtigste kald som journalist! 

Reimer Bo kalder selv DR's pressemeddelelse i dag for en digtsamling.

Ja, det tør i høj grad siges!

Det er det værste gang vås længe set - ja, faktisk den type ledelsesmæssige fejlskud, som DR selv leverer af at eksponere i andre virksomheder og samfundet. Hvorfor er det til stadighed så svært at gribe i egen barm hos DR - og rette op på de åbenlyse fejl, der altid ender med at enkeltpersoner hænges ud, mens DR som institution og ledelsen går fri. Selv om DR's egen ombudsmand så åbenlyst kritiserer fremgangsmåderne. Pressemeddelelsen er et talentløst forsøg på at demontere problemstillingens omfang, men forhåbentlig får den ikke lov at stå uimodsagt.

 

 

 

 

Fremhævet af Journalisten
preben nyborg madsen
27.05.10 03:54
Re: DR fyrer Reimer Bo

Ledelsen har magten - og har her brugt den. Ganske om Løkke, der kan vende på en tallerken og få Pia til at spise af den, også selv om maden ikke ligefrem smager af det, hun sagde hun bedst kunne lide for kort tid siden.

For mig er det tydeligt, at det her enten var en fyreseddel til en fra ladelsen - eller rødkalven Reimer skulle ofres. Og måske har Reimer været for grådig eller for "smart" i sin udfordring af den ledelsesmæssige slendrian i DR?

Jeg er spændt på næste kapitel, som meget vel kan være, at DR skal betale bod til Reimer for kontraktbrud - og at Reimer så kapres af TV2 eller en anden konkurrende kanal. For ingen kan vel klantre manden for at have begået et scoop for næsen af 100vis af kolleger, som prøvede at få Sten Bagger i tale?

 

Fremhævet af Journalisten
Jens Yde
27.05.10 08:17
Re: DR fyrer Reimer Bo

Der er åbenbart en muldvarp i Danmarks Radio. Hvem sladrede til B.T. om, at Reimer Bo Christensen, født i Thisted 7. juni 1950, gennem en snedig selskabskonstruktion hjalp sin arbejdsplads med at score solo-interviewet med Stein Bagger? Den slags metoder kan jo være nødvendige, for det er ikke let at få almindelige aftaler i stand med mængden af hel- og halvkriminelle krukker på Østsjælland. Stein Bagger er i øvrigt avlet af to DJ-medlemmer.

Så hvem var kilden til B.T.s historie? Var det en VKO-minister?

Fremhævet af Journalisten
Nels Sørensen
27.05.10 16:12
Re: DR fyrer Reimer Bo

"Men vi var nået til et sted, hvor Reimers person kom til at skygge for de journalistiske historier i programmet - og det er en situation, som vi ikke kan leve med."

Man kan så håbe, at det også betyder, at vi vil slippe for ham, som den åbenbart i egne og DRs øjne vigtigste person, i partileder-debatter m.m. fremover.

I øvrigt er det da snarere reglen end undtagelsen, at DR-journalisters "person" (læs: ego) overskygger det, de skal formidle. Og det synes cheferne ikke at have noget problem med at "leve med."

Fremhævet af Journalisten
Michael Bjørnbak Martensen
27.05.10 17:48
Re: DR fyrer Reimer Bo

Ærgerligt at en dygtig journalist skal igenem denne vridemaskine - tilbage til suppe-steg-og-is Danmark.

HULK.

Fremhævet af Journalisten
jens stenfeldt
01.06.10 08:31
Helt efter bogen

Stakkels Ulrik Hågerup - og Reimar Bo.

Det må sørme været svært at begå sig i DR-koncernen, når der ikke er nogen, der ved, hvad der er op og ned, og hvad den ene hånd laver, mens den anden tror, det kører gnidningsfrit - og "efter bogen".

Sagen om fyringen af Reimar Bo er en klassisk historie om en "medarbejder", der anvender DR´s egne regler eller mangel derpå - slet og ret kotyme - for biindtægt/freelanceindtægt ved siden af den officielle medarbejderansættelse, deltid eller ej. Det er der tradition for i DR. At eksponerede medarbejdere kan bijobbe uden problemer med torværdigheden, mener DR-ledelsen. Eller gør den?

Tydeligt er det, at DR ikke har styr på sine aftaler - og heller ikke har en holdning, norm for, hvad man gør i sådanne tilfælde - bortset fra, at agere som de plejer: lave aftale med venner at huset. Det kan der være meget godt i, men det kan også være skidt.

Når så stakkels nyhedsdirektør ulrik Hågerup, der ikke har aftaler, overenskomster og andet ansættelsesstof som sit resortområde, og ej heller er informet om disse forhold, endsige gennem en erklæret politik, ja så skal det gå galt. Så skal Ulrik rydde op og får så tjansen som skarpretter overfor Reimar Bo - gad vide, om Hågerup gider rydde op i alle de aftaler, overenskomster etc. der hersker i DJ. Jeg tvivler.

Få nu ryddet op i det morads af aftaler og tag en stor beslutning om en holdningsnorm  til spørgsmålet om at bijobbe under ansættelse. Jeg er sikker på, at både Reimar Bo og Ulrik Hågerup vil komme med gode indspark, hvis de spørges som en art task force. Men at sætte dem til at rydde op efter års DR-slaphed og slendrian, er er nok forfejlet1

Her burde topledelsen have trådt i karakter for længe siden. Stakkels ulrik og reimar, de er nu udpeget som  klovne og i realiteten er de blevet ofre for DR-sygen, som vi har set den udspillet sig flere gange de senere år - mangel på beslutningskraft, ledelse og et ordentligt arbejdsgrundlag, der sikrer både medarbejdere og virksomhed fair og bæredygtige vilkår.

Og dybest set kan politikerne ikke blive ved med at vende det blinde øje til..........

 

 

Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen