DR fyrer mediedirektør

Mikael Kamber er fyret som mediedirektør i DR som led i en større omstrukturering. Hidtidige direktør for DR Oplysning Gitte Rabøl bliver ny mediedirektør.

Mikael Kamber er fyret som mediedirektør i DR som led i en større omstrukturering. Hidtidige direktør for DR Oplysning Gitte Rabøl bliver ny mediedirektør.

En større omstrukturering på vej i DR kostermediedirektør Mikael Kamber jobbet. Det kommer også til at gå ud over Kambers underdirektør Merethe Eckhardt samt musikchef Ole Mølgaard og markedsføringsdirektør Thomas Hertz.

Ny mediedirektør i DR bliver nuværende direktør for DR Oplysning Gitte Rabøl, hvis afdeling bliver nedlagt i den nye struktur.

Omstruktureringen betyder, at der bliver to direktører færre i den nye struktur. Udover nedlæggelsen af DR Oplysning vil afdelingerne for henholdsvis kommunikation og HR blive lagt sammen som et fælles direktørområde

Afdelingerne under DR Oplysning vil nu blive placeret under henholdsvis DR Nyheder, DR Kultur og DR Danmark på følgende vis:

  • P1 Morgen, Kontant og Orientering samles i DR Nyheder. Det forklarer DR med, at snitfladerne til den daglige nyhedsproduktion er oplagte.
  • Ungdomsredaktionen, P3, Aftenshowet og Events samles i DR Kultur. DR forklarer det med ønsket om at øge mulighederne for samarbejde mellem f.eks. satiren og dramaproduktionen og bruge erfaringerne fra DR Ung mere i DR Kulturs programmer.
  • Dokumentar, Historie og Videnskab, Reportage samt Undervisning samles i direktørområdet DR Danmark. DR forklarer at disse områder blandt andet vil kunne bidrage til at styrke den regionale gennemslagskraft.

»Vi har strategien for de kommende år på plads, og nu er tiden inde til at organisere os bedst muligt, så vi gør vores profil endnu skarpere. Det er afgørende for mig, at danskerne i de kommende år oplever, at vi i DR øger kvaliteten og relevansen af vores programmer. Og jeg er sikker på, at den justerede organisation vil bidrage til at skabe en mere kreativ kultur på tværs af afdelingerne, hvor vi arbejder sammen om de nye fælles mål,« udtaler generaldirektør Maria Rørbye Rønn i DRs pressemeddelelser.

Ifølge pressemeddelelsen fratræder Mikael Kamber og markedsføringsdirektør Thomas Hertz deres stillinger efter en fælles aftale. DR bekræfter endvidere over for Journalisten.dk at Merethe Eckhardt og Ole Mølgaard også fratræder. 

0 Kommentarer