DR fyrer cirka 40 chefer – Mette Bock går i vrede

En kæmpe omstrukturering er på vej i DR. Ifølge Journalisten.dk's oplysninger fyres omkring 40 divisionschefer - blandt andre Suzanne Moll, som blot fik 17 dage i DR. Nyhedsdirektør Ulrik Haagerup: »Overskriften er ikke fyringer - men omstruktureringer.« Møde nu klokken 9. (opdateret 11.24).

En kæmpe omstrukturering er på vej i DR. Ifølge Journalisten.dk's oplysninger fyres omkring 40 divisionschefer – blandt andre Suzanne Moll, som blot fik 17 dage i DR. Nyhedsdirektør Ulrik Haagerup: »Overskriften er ikke fyringer – men omstruktureringer.« Møde nu klokken 9. (opdateret 11.24).

Reelt er der dog tale om fyringer. Blandt andre DR's underdirektør Suzanne Moll, som tiltrådte så sent som 1. november i DR, samt divisionschef for Programspecialister Peter Zinckernagel, erfarer Journalisten.dk. Samlet reduceres antallet af chefer med cirka 40 stillinger, svarende til 20 procent af cheferne.

Samtidig er produktionsdirektør Mette Bock gået i vrede, oplyser flere kilder uafhængigt af hinanden til Journalisten.dk. Endvidere forlader HR-direktør Jette Husum DR.

Ingen af de fyrede eller fratrådte er her til morgen at træffe, men centrale kilder oplyser, at der er lagt op til en markant omlægning af hele organisationen.

(Efterfølgende har Mette Bock afvist, at hun skulle have forladt DR i vrede.)

I en officiel pressemeddelelse, (som kan læses her), kommer Mette Bock med en mere diplomatisk udlægning af dagens smækken med dørene: Her hedder det blandt andet:

"Da jeg tiltrådte stillingen som direktør for DR Programproduktion, var en af de primære opgaver at genskabe roen og arbejdsglæden i organisationen efter en turbulent periode med store besparelser og fyringsrunder. Det, synes jeg, i høj grad er lykkes. Jeg har været fantastisk glad for tiden i DR, og jeg betragter fortsat DR som en af Danmarks væsentligste kulturinstitutioner," udtaler hun.

Flere af hendes nærmeste understreger dog, at Mette Bock er gået i vrede.

DR's nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, understreger i øvrigt – kort før dagens morgenmøde i DR – at man ikke skal udlægge historien som en fyringshistorie:

»Det er ikke nødvendigvis overskriften. Overskriften er de omstruktureringer, der sker. Og fyringerne er så konsekvenserne heraf,« siger han og ønsker ikke på nuværende tidspunkt at kommentere yderligere:

»Jeg tror, du skal snakke med Kenneth (Plummer, red.) lidt senere.«

Ulrik Haagerup ønsker hellere ikke at kommentere, hvorfor Mette Bock og Jette Husum er gået i vrede:

»Spørg dem!« siger han og bemærker samtidig, at han selv har tænkt sig at blive:
»Det håber jeg da.« 

Omstruktureringen betyder, at DR til nytår får helt nye direktørområder. Blandt andet etableres DR Oplysning, som ifølge flere kilder skulle være bestyrelsesformand Michael Christiansens opfindelse. Dertil kommer DR Kultur, som flere vurderer er en luns til Dansk Folkepartis bestyrelsesmedlem, Ole Hyltoft, som skal sidde med i ansættelsesudvalget.

I alt oprettes fire helt nye direktørområder. De øvrige tre er: DR Nyheder, DR Kultur og DR Danmark.

Lars Grarup får lov til at fortsætte som direktør for DR Medier, men mister det strategiske ansvar, som rykkes over i de fire nye indholdsproducerende områder.   

Beslutningen om omstruktureringerne faldt angiveligt endeligt på plads i går aftes, og her til morgen klokken 9 er alle godt 100 chefer kaldt til møde. Samtidig forlød det, at de tilbageværende chefer, der undgår fyring, skal søge deres egne stillinger, men det afvises af Ulrik Haagerup.

DR oplyser dog, at stillingen som programproduktionsdirektør – altså Mette Bocks stilling – ikke vil blive genopslået i sin nuværende form, da ansvarsområdet vil indgå i den forestående omstrukturering af DRs organisering. 

Da Mette Bock blev ansat i DR i december 2007, udtalte Kenneth Plummer i øvrigt til Journalisten.dk, at en af grundene til ansættelsen var, at Mette Bock skulle »være med til at få begejstringen tilbage efter det hårde år, vi har haft hos alle medarbejderne.«  

Her klokken 10.15 følger et møde i Hovedsamarbejdsudvalget, og klokken 11.30 er der stormøde for alle ansatte i DR i studie 5.

Læs også: Plummer: »Ulrik Haagerup skal have mere magt«

0 Kommentarer