DR: Forandret medietv

DR2s Mediemagasin, der igen går i luften den 24. august, har brugt sommerpausen til flere ændringer.

DR2s Mediemagasin, der igen går i luften den 24. august, har brugt sommerpausen til flere ændringer.

»Vi har i foråret haft meget fokus på mediekritik og måske af og til været for intellektuelle, men vi laver jo ikke kun tv til vore journalistiske kolleger. Så nu vil vi prøve at få historierne mere ned på jorden og fortælle det, der er relevant for almindelige mennesker,« siger Hanne Fast Nielsen, redaktionschef på Mediemagasinet.

De filmede redaktionsmøder, der var tænkt som en måde at give seerne et indblik i, hvordan journalister arbejder, droppes nu.

»Vi kæmpede med næb og klør for at vise den ægte vare, men vi må erkende, at i praksis var det for svært. Nu vil vi nok personliggøre indslagene mere, så man ser journalisten arbejde i marken,« siger Hanne Fast Nielsen.

Journalisterne Egon Balsby og Jacob Juhl er ikke længere på redaktionen. Egon Balsby bliver i produktionsselskabet Frontier Broadcast, som også producerer Mediemagasinet. Han skal fremover være tilknyttet et udviklingsprojekt. Journalisten Jacob Juhl siger til JOURNALISTEN, at han ikke ønskede at forlænge sin kontrakt.

»Programmet levede ikke op til mine forventninger – hverken journalistisk eller ledelsesmæssigt. Og når man er uenig i for mange af de journalistiske dispositioner, så skal man gå,« siger Jacob Juhl.

»Vi har valgt at finde et par folk med mere tv-erfaring. Så håber jeg, at det giver redaktionen mere overskud til at lave flere indslag,« siger Hanne Fast Nielsen.

Mediemagasinet sender ti gange i løbet af efteråret.

0 Kommentarer