DR fejrer 60-året for dansk tv

For 60 år siden kunne vi for første gang blænde op for DR - i tre timer om ugen. DR fejrer dansk tv's fødselsdag hele næste uge.

For 60 år siden kunne vi for første gang blænde op for DR – i tre timer om ugen. DR fejrer dansk tv's fødselsdag hele næste uge.

Den 2. oktober 1951 kunne danskerne for første gang tænde for deres tv-apparater og se DR. Dengang var der tre timers tv om ugen på de omtrent 800 apparater. I dag ser danskerne i gennemsnit over tre timers tv om dagen, ifølge DR.

DR fejrer sin og dansk fjernsyns fødselsdag i hele uge 39 med en række udsendelser, oplyser de i en pressemeddelelse.

De første udsendelser i 1951 bød på ugerevy, tre scener fra en teaterforestilling og premieren på 'TV-køkkenet' med Kirsten Hüttemeier. Men DR lover, at de både vil sende gamle og nye udsendelser i løbet af næste uge.

Blandt andet vil DR K sende en kavalkade af særlige DR-øjeblikke, DR2 viser en temalørdag 1. oktober med markante tv-personligheder, og DR sender en festudsendelse søndag 2. oktober. Herudover åbner DR Byen dørene for alle i Kulturnatten 14. oktober med en masse gensyn med de sidste 60 års tv-historie, oplyser DR.

Generaldirektør i DR, Maria Rørbye Rønn, trækker en linje fra datidens stats-tv og til nutidens public service.

»Befolkningen bliver præsenteret for en overvældende mængde af medietilbud fra hele verden. Det er mit mål, at DR med vores samlede udbud af public service-indhold kan medvirke til at fastholde følelsen af samhørighed i Danmark og give seerne programmer, der har noget på hjerte. DR skal være for alle, og vi skal derfor have tilbud, der taler til alle,« siger Maria Rørbye Rønn i pressemeddelelsen.