DR fejrer 60-året for dansk tv

For 60 år siden kunne vi for første gang blænde op for DR - i tre timer om ugen. DR fejrer dansk tv's fødselsdag hele næste uge.

For 60 år siden kunne vi for første gang blænde op for DR – i tre timer om ugen. DR fejrer dansk tv's fødselsdag hele næste uge.

Den 2. oktober 1951 kunne danskerne for første gang tænde for deres tv-apparater og se DR. Dengang var der tre timers tv om ugen på de omtrent 800 apparater. I dag ser danskerne i gennemsnit over tre timers tv om dagen, ifølge DR.

DR fejrer sin og dansk fjernsyns fødselsdag i hele uge 39 med en række udsendelser, oplyser de i en pressemeddelelse.

De første udsendelser i 1951 bød på ugerevy, tre scener fra en teaterforestilling og premieren på 'TV-køkkenet' med Kirsten Hüttemeier. Men DR lover, at de både vil sende gamle og nye udsendelser i løbet af næste uge.

Blandt andet vil DR K sende en kavalkade af særlige DR-øjeblikke, DR2 viser en temalørdag 1. oktober med markante tv-personligheder, og DR sender en festudsendelse søndag 2. oktober. Herudover åbner DR Byen dørene for alle i Kulturnatten 14. oktober med en masse gensyn med de sidste 60 års tv-historie, oplyser DR.

Generaldirektør i DR, Maria Rørbye Rønn, trækker en linje fra datidens stats-tv og til nutidens public service.

»Befolkningen bliver præsenteret for en overvældende mængde af medietilbud fra hele verden. Det er mit mål, at DR med vores samlede udbud af public service-indhold kan medvirke til at fastholde følelsen af samhørighed i Danmark og give seerne programmer, der har noget på hjerte. DR skal være for alle, og vi skal derfor have tilbud, der taler til alle,« siger Maria Rørbye Rønn i pressemeddelelsen.

1 Kommentar

Bent Lorentzen
25. SEPTEMBER 2011
Re: DR fejrer 60-året for dansk tv
Danskfødt af forældre, der flygtede til Canada, den første udsendelse jeg kan huske var af en raket fra Florida, der skulle konkurrere med russerne, og en Walt Disney-program, både på et fremmed sprog: engelsk