DR får nyt fælles nyhedsstudie

TV Avisen sender i aften fra DR's nye fælles nyhedsstudie, hvor DR's nyhedsmagasiner, Sport og Vejret også vil have sendebase.

TV Avisen sender i aften fra DR's nye fælles nyhedsstudie, hvor DR's nyhedsmagasiner, Sport og Vejret også vil have sendebase.

»Det har længe været et ønske for os, at programmerne kommer til at hænge bedre sammen for seerne,« siger nyhedsredaktør i DR, Ulrik Haagerup, på dr.dk.

Både Vejret, Sportnyt og DR's magasiner 21 Søndag, Horisont, Penge og Min Sport flytter sammen med TV AVISEN i det fælles studie.

I det nye studie vil der være en 17 gange 2 meter lang LED-skærm, og ifølge DR selv skulle den nye grafik også være mere enkel og tydeligere at afkode.

Det er dog ikke alt, som er helt nyt. Det klassiske "øje-logo' vil igen være at finde i nederste venstre hjørne på skærmen.

»'Øjet' er en lille detalje, som imidlertid er meget betegnende for nyhedernes nye design og studie: Man kan på en måde sige, at det gamle 'øje' er kommet i spil igen som et symbol på den høje troværdighed, som DR's nyheder i brugernes opfattelse har som sit fornemste arvesølv,« siger Ulrik Haagerup og tilføjer:

»Nyheder fra DR skal handle om det, der er vigtigt, både for dig og mig, men også for samfundet og for verden. Derfor har vi besluttet at bruge mere tid på de væsentlige og relevante historier, mens vi til gengæld skruer ned for det mest tabloide, for eksempel kriminalhistorier.«

1 Kommentar

Niels M. Sørensen
15. SEPTEMBER 2010
Husk høreværn og søsygepiller
Kære Ulrik Haagerup. Gid I også havde skruet ned for "Tivoliseringen" for mage til forvirrende, larmende – for både syn og hørelse – "smartness" skal man lede længe efter. Og var der virkelig stadig ikke råd til at ansætte nogen der kan stave til at lave skiltningen? "40 kg sprænstof …" og "… demonstanter …", for blot at nævne et par af dagens perler. I det mindste holder I et par eller flere grafikere og jingle-komponister beskæftiget – de er jo også ret vigtige for en professionel, troværdig nyhedsformidling. Men denne seer vil nu fremover hellige sig det tyske Tagesschau og det svenske Aktuelt. De nationale nyheder må jeg så opsøge andetsteds.