Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:46 24.02.2023 Anna Sol Jørgensen

DR får ny mand i Washington og skal finde endnu en USA-korrespondent

DR får ny mand i Washington og skal finde endnu en USA-korrespondent

Lars Møller Hansen/DR

DR’s korrespondent Philip Khokhar rykker i sommeren 2023 til Washington DC, hvor han som korrespondent skal stå i spidsen for DR’s ambition om at styrke dækningen af forholdet mellem Kina og USA.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Philip Khokhar, der tidligere har været korrespondent i både Kina og Afghanistan for DR, afløser de nuværende korrespondenter i USA Steffen Kretz og Lillian Gjerulf Kretz, der efter eget ønske vender hjem.

”Alt, hvad USA foretager sig udenrigspolitisk, handelspolitisk og sikkerhedsmæssigt, er skyggeboksning med Kina. Jeg kan ikke forestille mig en bedre kvalifikation for en USA-korrespondent, end den Philip har, i og med at han har tilbragt otte år i Kina og bevidnet landets tiltagende lukkede kurs og voksende selvtillid,” siger udlandschef i DR Nyheder Niels Kvale i pressemeddelelsen.

At der nu kun er én mand i Washington DC for DR, gør, at public service-stationen nu går på jagt efter endnu en USA-korrespondent, og den skal have base i den sydlige eller vestlige del af landet.

”Vi ønsker en dækning, der også rummer, at USA er et kæmpe land fyldt med forskelligheder, teknologiske fremskridt, excentriske personligheder og kulturelle tendenser. Derfor opdeler vi vores dækning, så vi har Philip Khokhar østpå i Washington D.C., og en anden korrespondent, som skal bo længere vestpå. Den sidste skal vi nu i gang med at finde, og det ser vi meget frem til,” siger Niels Kvale.

SENESTE NYT

Flere nyheder