Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:43 24.02.2023 Anna Sol Jørgensen

DR får kritik for redigering af citat i ’P1 Morgen’

Pressenævnet udtaler kritik af DR for redigering af et skriftligt citat, der blev bragt i ’P1 Morgen’ i september.

Det fremgår af en kendelse fra Pressenævnet.

Indslaget handlede om to elever, der var utilfredse med et undervisningsforløb i idræt på deres gymnasium, hvor eleverne blandt andet blev bedt om at veje sig.

Undervisningsforløbet er tilrettelagt efter en lærebog om idræt, og DR viderebragte en redigeret udgave af et citat fra hovedforfatteren til bogen. DR’s journalist og forfatteren til bogen havde været i løbende kontakt op til udsendelsen, og forfatteren havde fremsendt lange skriftlige svar, som journalisten ikke mente kunne bruges i udsendelsen, da de ifølge journalisten bar for meget præg af at være skriftlige. Forfatteren afviste dog ad flere omgange at stille op til interview.

DR endte i udsendelsen med at videregive en redigeret udgave af et af de skriftlige citater, som i forfatterens øjne havde væsentlige udeladelser. Det medførte i første omgang en klage til DR, som blev afvist, hvorefter der blev sendt en klage til Pressenævnet.

I klagen til Pressenævnet er der en række kritikpunkter fra forfatteren og forlaget bag bogen. Klagepunkterne handler om, at DR skal have bragt ukorrekte oplysninger, at vinklingen af indslaget var ”ensidig” samt DR’s handlemåde, som klager mente var kritisabel.

Pressenævnet har ikke fundet anledning til at udtale kritik på baggrund af de punkter.

Det er således udelukkende DR’s redigering af citatet, som ifølge Pressenævnet kom til at fremstå som forvansket, der udløser kritik.

SENESTE NYT

Flere nyheder