»DR er god til at dække rigtig mange målgrupper«

NABOSKAB. Mens aviserne vil have DR mindre, har Journalisten besøgt Amager for at høre, hvad DR’s naboer bruger DR til, og om der skal skæres. Ulla Larsen, som arbejder i Frelsens Hær, kan godt lide DR's nyhedsdækning. Ruth Larsen synes, der er for mange genudsendelser

Ulla Larsen, pensionist og frivillig i Frelsens Hær:
Jeg ser ikke ret meget fjernsyn. Jeg arbejder tit sent, så der er ikke meget tid til overs. Men jeg ser da nok alligevel et eller andet fra DR et par gange om ugen. Nyhederne var nok det sidste, jeg så.

Det er vigtigt, at vi har DR. Det er godt med noget konkurrence. Det er vigtigt at sikre, at vi har nogen, der dækker befolkningens almene interesser. Jeg kan godt lide deres nyhedsdækning. Den er god til at give mig det overblik, jeg gerne vil have sidst på dagen.

De der antik- og genbrugsprogrammer er jeg også rigtig glad for. Det er nok også en personlig interesse, eftersom jeg arbejder meget med det til daglig.

Nogle af serierne er også gode, men dem ser jeg ikke altid. Det er helt klart primært nyheder, jeg søger hos DR, eller nogen gange ’Aftenshowet’, det synes jeg også er godt.

I forhold til licensen er det vigtigste vel, at alle føler, de får noget for pengene. På den måde burde der måske være mere til de gamle og måske i virkeligheden mere sport. Personligt synes jeg, det er skønt, at der ikke er mere sport på DR, men det er der jo nok rigtig mange, der savner. Ramasjang er rigtig godt for børn, mine børnebørn elsker det, og generelt synes jeg, DR er god til at dække rigtig mange målgrupper. Så de gør det jo fint. Men overordnet er der sikkert stadig nogen, der ikke føler, der er noget for dem.

 

Ruth Larsen, pensionist og frivillig i Frelsens Hær:
Jeg ser nok et eller andet DR-program et par gange om ugen. Jeg ser i hvert fald ’Sporløs’ hver mandag. Det følger jeg med i. Det så jeg i går.

Det er vel vigtigt, at DR findes. Det er jo godt, at der bliver lavet noget til alle. Så alle kan finde noget, de godt kan lide i fjernsynet. DR er god til at varetage mange menneskers interesser.

Jeg kan nu også godt lide de der auktionsprogrammer og antikvitetsduellen og den type programmer. Nogle af søndagsserierne har jeg også været glad for, særligt ’Krøniken’.

Generelt er der alt for mange genudsendelser på DR. Det er jeg ekstremt træt af. Så tror man, at der kommer et eller andet nyt og spændende, men når man så sætter sig for at se det, så er det gammelt. Det synes jeg virkelig er irriterende.

Jeg synes godt, at licensen kunne være halv pris hele sommeren, for der viser de alligevel kun ting, som de har vist før. Dem har jeg vel dybest set allerede betalt licens for en gang. Det kan helt klart provokere mig at betale så mange penge og så hele tiden se det samme. For det er da lidt dyrt, når man er pensionist. Så med alle licenskronerne burde de kunne producere mere nyt indhold.

TV 2 Charlie er bedre til at ramme pensionisterne, synes jeg. Så hvis DR skulle gøre noget bedre, skulle de måske kigge til dem og blive bedre til at lave noget til de gamle. 

 

 

1 Kommentar

Peter C. Madsen
26. OKTOBER 2016
Denne artikel burde medtages
Denne artikel burde medtages hos MediaWatch eller i JyllandsPosten - men det er nok for meget at forlange.